Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Comitè Local d’Informació de la central nuclear de Vandellòs II / 24/04/2024, de 17 a 19 h, a l’Hospitalet de l’Infant

Reunió convocada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic

La Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant acollirà el dimecres 24 d’abril la 24a reunió del Comitè Local d’Informació de la central nuclear Vandellòs II. Aquesta trobada, oberta a la ciutadania, començarà a les 17 h i és previst que finalitzi a les 19 h.

La reunió estarà presidida pel subdirector general d'Energia Nuclear del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, José Manuel Redondo; i comptarà amb les intervencions de l’alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Assumpció Castellví, que parlarà d’aspectes d’interès per al municipi, com ara dels recursos procedents del Fons de Transició Nuclear; i del director de la central nuclear Vandellòs II, Antonio Martinavarro, que farà un resum del més significatiu que va passar el 2023 a la instal·lació nuclear.

Així mateix, la cap de Projecte de la Central Nuclear Vandellòs II del Consejo de Seguridad Nuclear (CSN), M. Asunción Barquín, donara a conèixer la valoració del CSN del funcionament de la central; i el cap de l’Àrea de Riscos Tecnològics de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior, Carlos García Vegas, explicarà el Pla d’Emergència Nuclear Exterior de les centrals nuclears Ascó i Vandellòs i què cal fer en cas d’emergència nuclear.

La sessió acabarà amb una altra ponència de Carlos García Vegas sobre les actuacions desenvolupades per la Direcció General de Protecció Civil i Emergències durant l’any 2023 i amb un torn de precs i preguntes obert al públic.

Els Comitès d’Informació són un organisme, la reunió del qual convoca anualment el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, en què participen els alcaldes dels municipis de les àrees d’influència de les centrals, representants del CSN, de Protecció Civil, del sector sanitari, educatiu i empresarial, així com de la Subdirecció d’Energia Nuclear del Ministeri per a la Transició Ecològica, Turisme i Agenda Digital; del departament d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya i de la Subdelegació del Govern a Tarragona. 

Aquests comitès, d'acord amb el que disposa l'article 13 del Reglament sobre instal·lacions nuclears i radioactives (RINR), tenen per objecte informar les diferents entitats representades sobre el desenvolupament de les activitats regulades, així com tractar de manera conjunta les qüestions que resultin d‘interès per a tothom.

CLIQUEU AQUÍ PER CONSULTAR L'ORDRE DEL DIA  • Quan? 24/04/2024 de 17:00 a 19:00
  • On? Casa de Cultura Blanca d'Anjou de l'Hospitalet de l'Infant (Sala Ferrer Malet)
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal