Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Concert de cloenda del VI Festival Internacional de Guitarra, a càrrec de Margarita Escarpa / 09/07/2023, a les 20 h, a l'Hospitalet de l'Infant

Organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant sota la direcció artística d’Anders Clemens i la coordinació general de María Patricia Mercado.

“Una artista cent per cent”, va expressar María Luisa Anido quan la va sentir tocar per primera vegada. Des de llavors, Margarita no ha deixat de recollir èxits, incloent-hi importants guardons entre els quals destaca el primer premi aconseguit en el “XX Solo Guitar Competition” organitzat per la “Guitar Foundation of America”, concurs reconegut com un dels més prestigiosos de tot el món.

Més recentment, va rebre el Premi “Guitarrista José Tomás 2021 Vila de Petrer”, premi que s’atorga a noms de referència en el món de la guitarra.

Aquests premis al costat de les seves excel·lents qualitats li han donat l’oportunitat de participar regularment en els més reconeguts festivals i actuar en les millors sales d’Europa, Àsia i Amèrica obtenint sempre excel·lents crítiques de premsa i públic.

Margarita Escarpa és també reconeguda com una educadora dedicada, que es perfecciona amb els alumnes que estudien amb ella. A més dels seus freqüents màster-classes, és catedràtica en la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena, Àustria.

Com a solista, va gravar CDs per a RTVE (Grup de Ràdio i Televisió Espanyola), Opera Tres, Naxos, La Ma de Guido i GHA Rècords. Toca con una guitarra de Matthias Dammann (Alemanya), i és una “artista D´Addario” des de 2011.

“… a musical sorceress … Escarpa held the audience under her seductive and bewitching spell, …” – THE TRIBUNE, Salt Lake City (USA).

“The best balanç of intelligence and artistic style I have ever heard from a guitarist”: DAVID LETKEMANN, “GUITAR MAGAZINE”, Winnipeg, (Canada).

“One of the most musical players I know. Every phrase speaks of a natural feeling for musical truth supported by rigorous thought and impeccable scholarship”: COLIN COOPER, “CLASSICAL GUITAR”, UK.

“Finely wrought emotion, beautiful sound, and flawless technique … apparent ease and great panache. …”: SCOTT CMIEL, “SAN FRANCISCO CLASSICAL VOICE” (US).

“This artist´s innate musicality would be evident in any piece she might choose to apply herself, … a talent of enormous stature. …: STEPHEN HOOKER, “GUITAR NEWSLETTER”, Toronto (Canada).

Més informació d'aquest concert i dels altres concerts programats dins del VI Festival Internacional de Guitarra i venda d'entrades a https://www.guitarfesthospitalet.cat/