Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Concert de Naisa Duo / 07/07/2023, a les 20 h, a l'Hospitalet de l'Infant

És el tercer concert del VI Festival Internacional de Guitarra de l'Hospitalet de l'Infant, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant sota la direcció artística d’Anders Clemens i la coordinació general de María Patricia Mercado.

Naisa Duo presenta una proposta musical eclèctica i captivant, un projecte en el qual la percussió corporal, la improvisació, la interpretació i la composició convergeixen en una mateixa escena.

Neus Plana Turu (flauta i percussió corporal) i Maria Camahort (guitarra i arranjaments) són dos artistes polivalents que comparteixen una sòlida formació clàssica i l’afany mutu per a acostar-se a altres mons més enllà de la partitura. Des del 2017 treballen en aquest projecte a duo investigant músiques per les quals se senten atretes, utilitzant el ritme com a fil conductor.

Buscant la seva pròpia aproximació en les diferents cançons, danses i obres, el seu programa actual combina obres de compositors clàssics i contemporanis amb peces treballades i expressades des de l’oralitat, la corporalitat i la improvisació. Un trajecte musical influenciat per melodies/temis dels segles XVI-XVII (Folies, Chaconne), tradicions orals de diferents cultures (cançons sefardites, turques, catalanes) i música escrita.

Des de la seva presentació a finales del 2017, Naisa Duo ha actuat en diferents sales i festivals. Al novembre del 2018 van presentar el seu projecte a Londres, en la prestigiosa sala Milton Court i en el Cervantes theatre, l’únic teatre de la capital britànica especialitzat en dramatúrgia espanyola i llatinoamericana. Altres actuacions inclouen: Casa Elizalde (Barcelona), Conservatori de Tarragona, Joventuts musicals de Tarragona, Festival de Música als Jardins (Museu Pau Casals, el Vendrell), Garrigues Guitar Festival, Nota 79 (Barcelona), Festival de Calonge, Museu de Belles Arts (Castelló de la Plana), Recinte Modernista de Sant Pau (Barcelona), Conservatori de Tortosa, Auditori Caputxins (Joventuts Musicals de Figueres), Museu de Badalona, Cicle “Ja és Dijous!” (Badalona), Ona Llibres (Barcelona), Casa de la Cultura de Girona, Festival Primavera Musical (Vistabella, Tarragona), Joventuts Musicals Banyoles, Festival de Guitarra Llobet i Mediterranean Guitar Festival.

A més d'aquest duet, hi actuaran els guanyadors o guanyadores de les dues categories del Concurs de Joves Intèrprets del Conservatori de Vila-seca.

Més informació d'aquest concert i dels altres concerts programats dins del VI Festival Internacional de Guitarra i venda d'entrades a https://www.guitarfesthospitalet.cat/