Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Concert del Cor de cambra femení Scherzo i Anabel Montesinos / 06/07/2023, a les 20 h, a l'Hospitalet de l'Infant

És el segon concert del VI Festival Internacional de Guitarra de l'Hospitalet de l'Infant, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant sota la direcció artística d’Anders Clemens i la coordinació general de María Patricia Mercado.

COR DE CAMBRA FEMENÍ SCHERZO

El Cor de Cambra Femení Scherzo és un conjunt vocal de Vila-seca creat el 1989.

Ha actuat a tot Catalunya ia diverses ciutats de l’estat, participant en produccions amb orquestres com l’OBC o l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra Barroca Catalana i l’Orquestra Julià Carbonell.

Ha enregistrat tres CD. També compta amb diversos enregistraments en directe a càrrec de Catalunya Música i Ràdio Nacional d’Espanya, que han estat divulgats periòdicament a través d’aquestes emissores. Ha obtingut diversos premis, com ara el 1r Premi i Medalla d’Or del II Concurs Internacional de Cant Coral Orlando di Lasso a Roma, o el 1r Premi i Medalla d’Or al III Concurs Internacional de Cant Coral “Europa i els seus cants”.

Ha actuat sota la direcció de l’Òscar Boada, el Carles Josep Comalada, el Josep Vila, el Salvador Brotons o el Victor Pablo Pérez, el Jordi Casas Bayer i l’Elisenda Carrasco.

El Cor ha actuat a sales com el Palau de la Música de València, el Teatre-Auditori de Sant Llorenç de l’Escorial, l’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana i l’Auditori Enric Granados de Lleida.

El Cor ha estrenat obres de compositors com Alejandro Yagüe, Ramiro Reial, Albert Guinovart, Josep M. Tiza, Ramon Humet, Jordi Domènech i Manuel García Morante.

ANABEL MONTESINOS

Guitarrista Clàssica

“Té un contacte càlid i molt profund amb el públic”

Paco de Lucía

Anabel Montesinos, la guanyadora més jove (a l’edat de 17 anys) del Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega, el més antic i important concurs de guitarra clàssica a tot el món.

Originària de l’Hospitalet de l’Infant, un poble de la província de Tarragona, Anabel va començar els estudis de música a l’edat de 5 anys a l’escola de música del seu poble. Seguidament va estudiar al Conservatori de Tarragona i més tard al Conservatori Superior d’Alacant. A l’edat de 19 anys es va traslladar a Àustria. Allà va estudiar a la Universitat Mozarteum a Salzburg i a l’Anton Bruckner Privatuniversität a Linz, on va finalitzar els seus estudis amb el títol de Magister.

Guanyadora de més de 10 primers premis internacionals com el Concurs Michele Pittaluga Citá di Alessandria a Itàlia, Julián Arcas a Espanya, Raifeisenwettbewerb a Salzburg, entre altres, Anabel Montesinos ha tocat a moltes de les més importants sales de concert a tot el món, entre elles la Carnegie Hall a Nova York, debutant l’any. Ha tocat també amb prestigioses orquestres, entre elles la filharmònica de Torino, la simfònica Simon Bolivar a Veneçuela, la simfònica de Sundsvall a Suècia, la filharmònica d’Oulu a Finlàndia, la filharmònica de l’Havana, la filharmònica de Moscou, la filharmònica Pomeranian de Polònia, entre moltes altres. També amb la filharmònica de Berlín, on va tocar el concert d’Aranjuez per a la sèrie de concerts a l’aire lliure a Potsdam, Berlín, per a més de 4.000 persones.

És ciutadana honorària de la ciutat de Solero, a Itàlia, des de l’any 2011. El mateix any va guanyar la guitarra d’Or al conveni internacional de guitarra a Alessandria, Itàlia, en reconeixement al seu trajectòria artística. Ha enregistrat dos discos per a la discogràfica de Naxos, un d’ells sent elegit part del programa intercontinental de vols de la companyia aèria British Airways. Els seus àlbums han estat lloats per la premsa internacional, destacant la bellesa, frescor i virtuositat en les seves interpretacions.

Va compartir una sèrie de concerts amb Paco de Lucía, celebrada durant un dia i dedicada a la música espanyola, presentant “l’altra cara de la música espanyola”. Anabel Montesinos, a més del programa clàssic que abasta des del renaixement fins als nostres dies, ha interpretat també diverses vegades obres de l’àmbit popular, com música de The Beatles o una sèrie de cançons de la banda de rock

“Queen” adaptades per a guitarra i orquestra, entre elles la famosa “Bohemian Rhapsody”. El tour de l’any 2019 va acabar amb aquest projecte i amb una gran ovació en peu del públic.

A l’octubre del 2022 llança el seu tercer àlbum de solista, gravat al Brasil amb la companyia GuitarCoop. El àlbum es titula “Alma Llanera”, està dedicat a la música Llatinoamericana i inclou obres de compositors tant populars com a clàssics.

Anabel Montesinos és artista Savarez, toca amb cordes Cantiga Alliance Premium tensió alta i la seva guitarra, anomenada Jasmine, va ser construïda l’any 2018 pel magnífic luthier Steve Connor.


Més informació d'aquest concert i dels altres concerts programats dins del VI Festival Internacional de Guitarra i venda d'entrades a https://www.guitarfesthospitalet.cat/