Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Darrer concert del 7è Festival Internacional de Guitarra de l'Hospitalet de l'Infant / 17/07/2024, Centre de visitants de l'Hospital del Coll de Balaguer

Del Duo Figueres (Pau Figueres, guitarra i Arnau Figueres, caixa) i la guitarrista Anabel Montesinos

El 7è Festival Internacional de Guitarra de l'Hospitalet de l'Infant finalitzarà el 17 de juliol, al Teatre Auditori del Centre Cultural Infant Pere, amb l’actuació del Duo Figueres (els germans Pau, a la guitarra; i Arnau, a la caixa) i de la guitarrista clàssica Anabel Montesinos, originària de l’Hospitalet de l’Infant, que ha participat en totes les edicions.

Pau Figueres és un dels guitarristes més reputats de l’actualitat, que mescla la guitarra flamenca amb les músiques del nostre segle. A més de ser intèrpret de la serva pròpia música és també un reconegut músic acompanyant i productor. Ha girat mundialment de 2019 a 2022 amb l’artista espanyol Alejandro Sanz i al llarg de la seva carrera han sol·licitat la seva excel·lència en la guitarra moltíssims artistes, entre els quals Mayte Martín, Rufus Wainwright, C.Tangana, Carles Benavent, Sílvia Pérez Cruz, Hayley Reardon, Vic Mirallas, Judit Neddermann, MARO, Alfonso de Vilallonga, Juan de la Rubia, Tal Ben Ari…

A la percussió l’acompanyarà, el seu germà, Arnau Figueres, multi instrumentista, productor i enginyer de mescles. L’Arnau ha col·laborat amb Toti Soler, Mayte Martín, Stay Homas, Nathy Peluso, David Bisbal, Judit Neddermann, Hayley Reardon, Big Menu,etc.

Anabel Montesinos va ser la guanyadora més jove (a l’edat de 17 anys) del Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega, el més antic i important concurs de guitarra clàssica a tot el món.

Ha guanyat més de 10 primers premis internacionals com el Concurs Michele Pittaluga Citá di Alessandria a Itàlia, Julián Arcas a Espanya, Raifeisenwettbewerb a Salzburg, entre altres; i ha tocat a moltes de les més importants sales de concert a tot el món, entre aquestes la Carnegie Hall a Nova York. Ha tocat també amb prestigioses orquestres, com ara la Filharmònica de Berlín, la filharmònica de Torino, la simfònica Simon Bolivar a Veneçuela, la simfònica de Sundsvall a Suècia, la filharmònica d’Oulu a Finlàndia, la filharmònica de l’Havana, la filharmònica de Moscou, la filharmònica Pomeranian de Polònia, entre moltes altres.

Més informació sobre el Festival i venda d'entrades a: https://www.guitarfesthospitalet.cat/

  • Quan? 17/07/2024 des de 22:00
  • On? Teatre Auditori de l'Hospitalet de l'Infant
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal