Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Exposició "100 anys de l’Editorial Joventut" / Del 6 al 22 de juny, a la Biblioteca Infant Pere

Organitzada per l'Editorial Joventut, Biblioteques Públiques de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya // Edat: Tots els públics

La mostra dedicada als cent anys d’Editorial Joventut consta de 12 plafons que tracen un recorregut conjuntament amb els personatges més emblemàtics de la literatura infantil i juvenil. L’exposició està comissariada per la doctora en biblioteconomia Mònica Baró.
L’Editorial Joventut va ser fundada el 5 d’octubre de 1923, sota la direcció de José Zendrera. Des de llavors ha publicat desenes de llibres emblemàtics, entre els quals es troben les primeres edicions en català i en castellà de Peter Pan i Wendy, el 1926; o Alícia en terra de meravelles, el 1927, així com algunes de les primeres traduccions d’autors internacionals com Zweig, Curwood, Andersen o els germans Grimm, entre molts d’altres. A més a més, des dels seus inicis l’editorial va treballar amb coneguts autors catalans com ara Marià Manent, Josep Maria Folch i Torres, Josep Carner o Carles Riba, i amb il·lustradors tan importants com Joan Junceda, Lola Anglada o Elvira Elías. Va ser la primera editorial que va adquirir el drets de traducció dels llibres de Tíntin al castellà i al català.

L’exposició recorrerà diverses biblioteques durant aquest any. A la Biblioteca Infant Pere la podreu visitar del 6 al 22 de juny de 2024, en horari de biblioteca.

Horari de la biblioteca:
Dilluns, de 16 a 20 h
De dimarts a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h
Dissabte, de 10 a 13 h