Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Inauguració de l'exposició "Oli de ginebre. Remei i patrimoni" amb una conferència / 03/05/2024, a les 19 h, a l'Hospitalet de l'Infant

Organitzada pel Centre d'Estudis de l'Hospitalet de l'Infant (CELHI), amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, la Diputació de Tarragona, Amics de Riba-roja i l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona.
El divendres 3 de maig, a les 19 h, tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Oli de ginebre. Remei i patrimoni" a la Sala Infant Pere del Centre de visitants de l'Hospital Coll de Balaguer, a l'Hospitalet de l'Infant. Aquesta exposició estarà oberta al públic fins al 26 de maig. L'horari de visita serà els dissabtes i diumenges de 10 a 14 h. L'entrada serà gratuïta.

La mostra s'inaugurarà amb la conferència 
"L'oli de ginebre, producció i comerç medicinal a Catalunya" a càrrec de la Dra. Judit Vidal Bonavila.

L’objectiu d’aquesta exposició és mostrar el que envolta l'activitat de l’extracció de l’oli de ginebre —Juniperus oxycedrus i Juniperus communis—, què és i per a què serveix aquest oli, quins són els seus usuaris i els canals de distribució que s’empraven antigament, i com són els forns —les construccions de pedra seca utilitzades per a l'extracció—.

L’activitat a què fem referència té lloc en l’àmbit rural en època preindustrial, entre els segles XVII i principis del XX, i i l’extracció d’oli de ginebre és una més de les moltes feines que es feien, com a complement de les feines principals de la pagesia, per aprofitar el bosc i obtenir més rendiment de la terra i un complement econòmic.

El disseny dels elements físics que conformen la mostra ha anat a càrrec d’alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i s’ha produït des del Servei d’Assistència al Ciutadà de la Diputació amb textos de l’Associació d’Amics de Riba-roja.
  • Quan? 03/05/2024 des de 19:00
  • On? Sala Infant Pere del Centre de visitants de l'Hospital Coll de Balaguer (Plaça del Pou)
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal