Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

V Festival Internacional de Guitarra: Edin Karamazov & Núria Rial / 20-07-2022, a les 20 h a l'Hospitalet de l'Infant

ENTRADES: * Anticipada a taquilla: 18 i 19 de juliol de 2022, de 18 a 20 h. * Anticipada online: del 23 de maig al 17 de juliol de 2022.

Les localitats d’aquest esdeveniment previst del 20 al 24 de juliol es poden comprar a www.guitarfesthospitalet.cat

Edin Karamazov

Edin Karamazov ha cridat l’atenció del món de la música d’arreu del món amb les seves actuacions virtuoses com a llaütista i guitarrista i ha rebut elogis sense precedents tant del públic com dels crítics musicals. Edin Karamazov ha gravat nombrosos CD com a solista i ha donat concerts arreu del món amb els principals conjunts internacionals i artistes de música antiga com Hilliard Ensemble, Hesperion XX, Andreas Scholl i Sting.

Amb la seva excel·lent habilitat com a intèrpret i la seva brillantor tècnica en nombrosos instruments de corda històrics i contemporanis, Edin Karamazov va delectar el públic del concert al Concertgebouw d’Amsterdam, Wigmore Hall, Philharmonie de Berlín, Konzerthaus de Berlín, sala de concerts Viena, Sala Hèrcules Munic com als festivals com Schleswig-Holstein, Rheingau, Mosel, Niedersächsische Musiktage, Istanbul Bach, Espinho i molts més.

Edin Karamazov toca diversos instruments pinçats de diferents cultures i èpoques i també explora els possibles usos dels instruments de llaüt a la música moderna i contemporània. Improvisació. A més de la seva carrera en solitari, li agrada treballar amb cantants i instrumentistes com Andreas Scholl, Nuria Rial i Dorothee Oberlinger en diferents estils i projectes.

La seva discografia conté el àlbums en solitari Come heavy sleep amb obres de Britten i Bach (alfa records) XXI (Contemporary Music for Solo Lute) (Lumaudis), The Lute is a Song (també àries amb Andreas Scholl, Renée Fleming i Sting) (Decca), Songs From the Labyrinth amb Sting (Deutsche Grammophon), Wayfaring Stranger – Folksongs sowie A Musical Banquet (Lutesongs) amb Andreas Scholl (Decca), Reminiscences für Gitarre und Streichquartett, Mosaiques für Gitarre und Violine amb Stefan Milenkovich (Lumaudis), i Seance für Gitarre, Laute und Violoncello amb Boris Andrianov (Lumaudis).

Amb Coviello Classics té 2020 l’àlbum Con guitarra amb el programa A Spanish journey  estrenat amb Nuria Rial el 2020, i el 2021 a Sony Classical/deutsche harmonia mundi el CD Dialoge amb el programa Bach a due juntament amb Dorothee Oberlinger.

Núria Rial

Nuria Rial

Sovint ressenyada per la seva puresa vocal, la naturalitat i emotivitat del seu cant, i l’elegància del seu fraseig, Núria Rial és una de les veus paradigmàtiques del repertori barroc i clàssic dels darrers anys. Amb una activitat centrada en l’àmbit concertístic i discogràfic (ha publicat més de trenta àlbums i des de 2009 és artista exclusiva de SONY Classical), els seus amplis interessos inclouen també la música del Romanticisme i els segles XX i XXI, la fusió amb estils com el jazz o el flamenc, el diàleg amb altres disciplines, o expressions musicals com el Lied i l’òpera, havent actuat de la mà de directors com René Jacobs o Ivan Fischer i directors d’escena com Peter Sellars, a teatres com la Monnaie, Staatsoner unter den Liden, Théâtre des Champs Elysées, Grand Théâtre de Genève, Teatro Carlo Felice de Gènova o Teatro Real de Madrid, interpretant rols de tant ampli espectre com l’Euridice de Monteverdi, Pamina de Mozart, o Nuria en Ainadamar de Osvaldo Golijov.

Formada a Basilea amb Kurt Widmar, actua habitualment a les principals sales de concert i festivals europeus, com el Salzburger Festspiele, el Lucerne Festival o el Bachfest Leipzig, amb directors com Antonini, Bonizzoni, Capuano, Cummings, Currentzis, Equilbey, Fischer, Goodwin, Hengelbrock, Jacobs, Leonhardt, Marriner, Minkowski o Pinnock, i és sol·licitada amb regularitat per grups com Accademia del Piacere, Akademie für Alte Musik Berlin, Bach Stiftung St. Gallen, Balthassar Neumann Ensemble, Bayersiche Rundfunk München, Budapest Festival Orchestra, Café Zimmermann, Camerata Köln, Concerto Köln, Il Giardino Armonico, Il Pomo d’Oro, Insula Orchestra, Kammerorchester Basel, Les Musiciens du Louvre, Orchestra of the Eighteenth Century, Stuttgart Kammerorchester o The English Concert.

La seva àmplia discografia, que inclou també àlbums amb segells com Harmonia Mundi France i concerts per als canals Mezzo i Arte, ha estat premiada amb guardons com l’ Orphée d’Or el 2010, pel seu treball sobre les àries alemanyes de Händel amb Michael Oman i la Austrian Baroque Company, així com amb diversos premis als Echo Classical Music Awards (actualment Opus Klassik Awards) en diferents categories, com la de “jove cantant de l’any” el 2009 o el premi al millor disc d’òpera pel seu CD sobre Telemann juntament amb la Kammerorchester Basel el 2012. El 2020 va guanyar el Premi OPUS KLASSIK en la categoria de millor disc vocal pel seu treball “Muera Cupido” amb Accademia del Piacere i Fahmi Alqhai.