Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

V Festival Internacional de Guitarra: Silvia Nogales & JOMA / 22-07-2022, a les 20 h a l'Hospitalet de l'Infant

ENTRADES: * Anticipada a taquilla: 18 i 19 de juliol de 2022, de 18 a 20 h. * Anticipada online: del 23 de maig al 17 de juliol de 2022.

Les localitats d’aquest esdeveniment previst del 20 al 24 de juliol es poden comprar a www.guitarfesthospitalet.cat

Silvia Nogales

Silvia és una guitarrista diferent, que destaca per la seva sensibilitat, bell so i capacitat (reconeixement per mestres com Leo Brouwer ) per crear recitals i projectes interdisciplinaris, en els que el repertori guitarrístic es fusiona amb altres disciplines. Un exemple és Las Seis Doncellas de Juan Ramón Jiménez (representat en prestigiosos llocs com la Fundació Juan March juntament amb l’actriu Esther Acevedo).

Altres propostes de Silvia han estat Músicas Cervantinas y Altamira, Ancestral y Mágica , que van ser seleccionades en dues edicions del projecte MusaE , dependent del Ministerio de Cultura y gestionado por Fundación Eutherpe y Juventudes Musicales de España . Aquestes propostes van ser interpretades en festivals i museus estatals reconeguts dins i fora del nostre país. Altamira Ancestral y Mágica ha estat seleccionada per a la seva estrena en el Centro de Interpretación de las Coves de Altamira (Cantàbria) i posteriorment seleccionada per al Festival Internacional de Guitarra de Gemona (Itàlia). L’espectacle d’Altamira té al 2020 una transformació a petició del VIII Ciclo de Músicas Contemplativas de Barcelona , i es converteix en un projecte de música i pintura en viu amb al dibuixant Josep María Rius (Joma) amb el que realitza actuacions en festivals como el Miguel Llobet, i el Festival de Guitarra de Les Garrigues.

Com a guitarrista està convidat a realitzar concerts i masterclass en el Festival de Guitarra de Santiago (Xile) i en el Conservatorio Superior Manuel de Falla de Buenos Aires (Argentina). A part, està com a jurat en concursos internacionals de guitarra junt amb grans personalitats com Leo Brouwer.

Durant aquests últims anys, es troba compromesa amb qüestions de gènere i realitza una sèrie en xarxes socials sobre divulgació i visibilitat de dones guitarristes a la història.

Actualment, Silvia es troba immersa en el seu projecte SEDA , que sortirà a la llum en forma de en forma de disc i espectacle l’abril de 2022 . Aquesta proposta interdisciplinar és la més personal i suposa un salt quantitatiu i qualitatiu respecte als seus projectes anteriors. És capaç de reunir un equip en el que participen grans artistes com les compositores Claudia Montero i Clarice Assad (ganadores i nominades als Grammy) o l’escenògraf Alessio Meloni (considerat l’escenògraf del moment).

JOSEP MARÍA RIUS. “JOMA”

Dibuixant conegut pel nom artístic de Joma.

Es va formar a l’Escola d’Arts i Oficis, es va llicenciar en periodisme i es va diplomar en història a Barcelona. Els seus dibuixos reflecteixen el vessant insòlit dels objectes, dels ambients urbans i de les situacions quotidianes.

Col·labora regularment en diaris ( Teleexprés , Diario de Barcelona), revistes (Sierra de Oro, Oriflama, El Jueves, etc.) i en diverses editorials.

Entre els nombrosos llibres que ha il·lustrat -la major part dels quals són també escrits per ell- cal destacar L’últim pirata, Una roda curiosa, Fira de Tresors i la sèrie El Gegant més alt. L’obra “Fira de Tresors” va ser seleccionada per la fundació Germán Sánchez Ruiperez com una de les cent obres de la Literatura espanyola del segle XX.