Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Xerrada informativa sobre el nou model de gestió dels residus / 11/06/2024, a les 19 h, a l'Hospitalet de l'Infant

A càrrec de l'empresa Secomsa.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant posarà en marxa, a través de l’empresa Secomsa, un sistema d’identificació personal voluntari als contenidors municipals de l’Hospitalet de l’Infant. En concret, aquest nou sistema s’aplicarà a partir del proper 17 de juny als contenidors de matèria orgànica i d’envasos d’aquest nucli de població.

Aquests dos tipus de contenidors disposaran d’una tecnologia per mitjà de la qual els veïns i veïnes que hi llencin les escombraries es podran identificar de manera voluntària a través de l’aplicació per a mòbils Civiwaste. Per fer-ho, primer de tot hauran de descarregar-se l’app i registrar-s’hi i d’aquesta manera podran apropar el seu telèfon mòbil als lectors que trobaran a  aquests contenidors.

L’ús d’aquesta aplicació permetrà als usuaris notificar incidències que observin, com ara brutícia o deteriorament dels contenidors, desperfectes; etc; i a Secomsa, recollir dades d’ús dels contenidors (registrar la fracció que està reciclant la persona i en quin contenidor la diposita) i tenir un registre dels veïns que realitzen correctament la recollida selectiva per poder aplicar en un futur una taxa justa de residus.

Per donar a conèixer en detall aquest sistema i resoldre tots els dubtes, el consistori ha organitzat una xerrada informativa oberta a la ciutadania per al proper dimarts 11 de juny, a les 19 h, a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere.

 

A més, els propers dies 14, 15, 16 i 19 de juny, un  equip d’educadors i educadores ambientals de Secomsa explicaran totes les novetats del model de gestió de residus amb detall als punts informatius que es col·locaran davant l’illa de contenidors del supermercat Spar (davant de l’Hospital del Coll de Balaguer).

  • Quan? 11/06/2024 des de 19:00
  • On? Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal