Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Acords més destacats de la sessió plenària del 25 de setembre

Entre ells, l'aprovació, provisionalment, de la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici 2020
Acords més destacats de la sessió plenària del 25 de setembre
Imatge del Ple del 25 de setembre 2019

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat provisionalment la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici 2020, amb els vots a favor del PSC, ERC, la CUP i Cs i l’abstenció de JxCat i la FIC. Com a novetat, s’incrementarà l’import de l’impost de vehicles de tracció mecànica (un 1%), la resta de tributs es mantindran congelats.

 

A la darrera sessió plenària, d’ahir dimecres 25 de setembre, també es va aprovar la proposta d’acord presentada per la CUP sobre els espais de treball per als grups municipals de l’oposició, amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte el PP, que va justificar la seva absència. D’aquesta manera, el Ple de l’Ajuntament va acordar “instar al govern municipal a, en el termini d’un mes, facilitar a cada grup municipal un espai de treball independent i ben adequat per a realitzar les tasques polítiques, així com per poder exercir el dret a reunió i a atendre les sol·licituds de reunió de la ciutadania”.

 

El Ple de l’Ajuntament també va donar llum verd a la moció d’ERC en suport a les ONG que treballen en el rescat i salvament al Mediterrani, amb els vots a favor del PSC, JxCat, FIC, ERC, l’abstenció de la CUP i el vot en contra de Cs. Amb l’aprovació d’aquesta moció, el consistori es va comprometre no només a «expressar el suport amb les ONGs que naveguen pel mediterrani per rescatar persones i salvar vides al mediterrani i denunciar la persecució política que reben», sinó també a «reiterar el compromís local com a municipi d’acollida, posant a disposició del Govern de la Generalitat de Catalunya i les entitats socials que treballen amb persones refugiades els recursos materials i econòmics necessaris», entre altres coses.

 

Propostes rebutjades