Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Assumpció Castellví és elegida alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

El Ple de l’Ajuntament estarà format aquest mandat per 5 regidors de Més Municipi, 4 del PSC, 1 d’Acció Municipal, 1 de la FIC, 1 de la CUP i 1 del PP
Assumpció Castellví és elegida alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant
Assumpció Castellví, la nova alcaldessa

La sala de plens de l’Ajuntament de Vandellòs ha acollit aquest dissabte 17 de juny al migdia la celebració de la sessió constitutiva del consistori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i l’elecció de la persona que ocuparà l’alcaldia.

Després de la constitució de la mesa d’edat, la Secretaria ha procedit a llegir els resultats de les eleccions municipals del passat 28 de maig i ha tingut lloc el jurament o promesa del càrrec de cadascun dels 13 membres que componen el nou Ajuntament i tots els regidors i regidores han ocupat el seu escó.

Els integrants de la nova corporació municipal són: per part de Més Municipi-Compromís Municipal: Assumpció Castellví, Ferran Xavier Conejo, Francisco Javier Ochoa, Yolanda Marqués i Laura Olmo; per part del Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP), Alfons Garcia, María José Gómez, Gerard Martín i Sophie Huesca; per part d’Acció Municipal VH-Acord Municipal (AM VH-AM), Esmeralda Saladié; per part de la Federació d’Independents de Catalunya (FIC), María Elidia López; per part de la Candidatura d’unitat popular -Alternativa municipalista (CUP-Amunt), Sergi Saladié; i per part del Partit Popular (PP), Sílvia Pujol.

Sophie Huesca substituirà a Diego García, del PSC-CP, que ha renunciat a l’acta de regidor.

A continuació, s’ha declarat constituïda la Corporació municipal per al mandat 2023-2027 i s’ha procedit a la votació de l’alcalde/essa. Prèviament a la votació, les candidates a l’alcaldia d’Acció Municipal (Esmeralda Saladié), de la FIC (M. Elidia López) i del PP (Sílvia Pujol) han fet públic el seu desig de retirar les seves respectives candidatures.

La candidata de Més Municipi a l’alcaldia, Assumpció Castellví, ha obtingut un total de 8 vots; el candidat del PSC-CP, Alfons Garcia, 4 vots; i el candidat de la CUP, Sergi Saladié, 1 vot. Així doncs, la candidata de Més Municipi ha obtingut la majoria absoluta i ha quedat investida alcaldessa.

Assumpció Castellví ha rebut el bastó de comandament a mans del president de la mesa d’edat (el membre electe de major edat), Alfons Garcia, que ha estat l’alcalde durant els darrers 12 anys.

Després hi ha hagut un torn de paraula per als caps de llista de cadascun dels 6 grups polítics amb representació municipal. L’última intervenció ha estat la de l’Assumpció Castellví que, ja com a alcaldessa, ha clos la sessió plenària extraordinària amb un discurs en què ha expressat la seva voluntat de «governar per a tothom, amb fidelitat al servei de cadascun dels pobles que integren el municipi (l’Hospitalet, Vandellòs, Masriudoms, Masboquera, l’Almadrava i les tres urbanitzacions)».

En el moment dels agraïments, Castellví ha donat les gràcies a la regidora de la FIC, M. Elidia López i al seu equip «per la confiança i la lleialtat des del minut 1 en què van començar les negociacions per consolidar un equip estable de govern»; i també a la regidora del PP, Sílvia Pujol i al seu equip per «voler sumar-se al seu projecte polític de municipi pel canvi i la proximitat», segons ha dit.

En relació amb els pactes de govern assolits ha dit: «La realitat política municipal va d’encaixos, de persones, de confiances i no de sigles polítiques. Més Municipi es va presentar a les eleccions municipals com un grup de persones divers, plural, amb ideologies diferents i amb un objectiu comú: l’estima pels nostres pobles i la seva gent i els acords adoptats fins avui reflecteixen exactament això».

Castellví també ha agraït la tasca del fins ara alcalde, Alfons Garcia; i dels anteriors alcaldes i ha dit que «es mereixen el seu respecte i reconeixement» i ha manifestat la seva emoció pel fet de ser la primera dona que ocupa el càrrec d’alcaldessa al municipi. «És una gran responsabilitat, perquè us vull representar a totes i a tots, però especialment a totes les dones del municipi», ha afirmat.

Galeria d'Imatges