Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Cinc propostes són les guanyadores dels Pressupostos Participatius 2023 de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

L’Ajuntament hi destinarà 228.000 euros, 28.000 euros més del que estava previst en aquesta quarta edició
Cinc propostes són les guanyadores dels Pressupostos Participatius 2023 de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant
Imatge de la campanya dels Pressupostos Participatius de 2023

Cinc propostes -tres urbanístiques i dues relacionades amb el medi ambient- han estat les guanyadores de la quarta edició dels Pressupostos Participatius de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. En concret, l’Ajuntament ha seleccionat les cinc primeres propostes més votades per la ciutadania, tot i que l’import total ascendeix a 228.000 euros i, per tant, supera la quantitat de diners que havia d’anar destinada a aquest procés, que era de 200.000 euros.

El consistori ha decidit incrementar-ne la partida pressupostària, tenint en compte la utilitat de les propostes, segons ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia.

Les propostes guanyadores que, tal com s’establia en les bases afecten més d’un nucli de població, són:

Propostes guanyadores

Cost

Vots

Zona esportiva i de pícnic al camp de futbol de Vandellòs

65.000 €

169

Compra d’una màquina de retorn d’envasos per a l’Hospitalet de l’Infant

23.000 €

160

Senyalització i informació dels camins i senders del municipi

50.000 €

160

Voreres accessibles des de la Plaça Catalunya fins a la Plaça de l’Almadrava de l’Hospitalet de l’Infant

50.000 €

151

Ampliació de l’skatepark de l’Hospitalet de l’Infant

40.000 €

136A més, l’Ajuntament s’ha compromès a col·locar els passamans que el veïnat ha demanat per diversos carrers de Masboquera i a les escales entre el pavelló i el carrer Nou de Vandellòs; i a instal·lar també la barana de protecció des de l’entrada a la urbanització Infant fins al pont de l’N-340 a l’Hospitalet de l’Infant, en considerar que són propostes necessàries per millorar la mobilitat de la gent, especialment de la gent gran.

En aquesta quarta edició dels Pressupostos Participatius, el percentatge de votació ha arribat al seu màxim històric: l’11,23%. Un percentatge lleugerament superior al de l’edició anterior, que va ser del 10,2% i molt superior als de les dues primeres edicions, que van ser del 5,31% i del 4,02%, respectivament.

En total han votat 659 persones empadronades al municipi de 16 anys o més (642 via internet i 17 de manera presencial, als equipaments municipals), que van poder escollir un màxim de tres propostes d'un llistat de 18 en total. Eren les propostes que van seleccionar les persones que van assistir a les sessions de priorització que van tenir lloc el 25 de gener, a Ca la Torre de Vandellòs i a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant.

Aquestes sessions de priorització han estat una novetat que ha introduït l’Ajuntament en aquesta edició dels Pressupostos Participatius per aconseguir la màxima implicació i participació de la ciutadania en aquest procés. En aquestes reunions, les 25 persones que hi van acudir van debatre durant dues hores i van puntuar cadascuna de les 39 propostes que havien estat validades prèviament per la comissió tècnica (de les 180 presentades en total), partint d’aquests criteris: la seva necessitat tenint en compte la problemàtica o mancança a la qual donen resposta, la quantitat de població a la qual beneficien i la seva sostenibilitat en el temps.

De les 18 propostes triades que van ser sotmeses a votació, 11 pertanyien al nucli de l’Hospitalet de l’Infant, 4 a Vandellòs, 2 a Masboquera i 1 té caràcter general.

L’alcalde, Alfons Garcia, ha destacat la bona acollida que ha tingut aquesta 4a edició dels Pressupostos Participatius entre la ciutadania i ha donat les gràcies a totes les persones que han pres part en aquest procés, presentant propostes, assistint a les sessions de priorització i votant. «Aquesta implicació posa de manifest la voluntat del veïnat per implicar-se en la millora del municipi», ha dit el batlle.

Un cop finalitzada la 4a edició dels Pressupostos Participatius, l’Ajuntament avaluarà com s’ha desenvolupat aquest procés participatiu, per introduir-hi millores, si cal, en les properes edicions. Per aquest motiu, es demana a la ciutadania que valori i doni la seva opinió entorn al procés, omplint aquest formulari (el termini per fer-ho finalitzarà el 26 de març)


Vídeo d'explicació dels resultats de l'alcalde, Alfons Garcia

Arxius adjunts