Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El CNL ofereix el Servei d’Assessorament Lingüístic als establiments comercials que es preparen per reprendre l’activitat al Baix Camp i al Priorat

En aquests moments en què moltes botigues i restaurants es preparen per reobrir, sovint amb restriccions o amb nous plantejaments, també comunicatius, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) vol col•laborar amb aquests establiments comercials i recordar-los que tenen a la seva disposició el Servei d’Assessorament Lingüístic perquè puguin redactar amb seguretat els seus nous comunicats, cartells, fullets, cartes, etc. en català i publicar-los amb qualitat.
El CNL ofereix el Servei d’Assessorament Lingüístic als establiments comercials que es preparen per reprendre l’activitat al Baix Camp i al Priorat
Imatge Fullets d'assesorament

Al costat del seu tradicional servei de correccions, amb recomanacions per afavorir la progressiva autonomia lingüística dels usuaris, el CNL des de 2018 ofereix també  el servei de traduccions del castellà al català.  

 El servei pot ser gratuït per a petites empreses de menys de 10 treballadors que col·laborin amb el CNL en la promoció de l’ús del català, com ara el Voluntariat per la Llengua.

Els textos breus per revisar (fins a 4 fulls) es poden enviar a l’adreça assessoramentreus@cpnl.cat. 

EL CNL disposa del web per a empreses i comerços del CNL, que presenta de forma senzilla tots els serveis, estructurats en quatre blocs, que en situació de no confinament ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)  a aquest sector per facilitar-li poder treballar correctament en català: formació presencial o en línia; traduccions i correccions; consultoria lingüística (selecció de personal, normativa, entrenament  lingüístic (coaching)...). 

Tot i que en aquests moments les oficines del Centre de Normalització Lingüística estan físicament tancades (tant la de Reus com la de Cambrils o Flaset), el Consorci per a la Normalització ha reprès la seva activitat en línia, amb el Voluntariat per la llengua virtual, els cursos de català amb el Parla.cat per lliure o amb tutoria, el programa radiofònics “Espurnes... de llengua”, la publicació dels fulls lingüístics o  el Servei d’Assessorament Lingüístic. 

 A mesura que el CNL reprengui altres activitats n’anirà informant per mitjà del seu web o de les xarxes socials. 

Maig  de 2020

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

 

Més informació: www.cpnl.cat