Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant disposa d’un nou vehicle

El consistori ha rebut una subvenció del Ministerio del Interior de l’Estat de més de 22.000 euros que ha servit per finançar-ne íntegrament la compra.
El departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant disposa d’un nou vehicle
nou vehicle de Protecció Oficial

El departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant té un nou vehicle a la seva disposició des d’aquest mes de juny. Es tracta d’un Seat Arona, tipus SUV 2WD, que el consistori ha adquirit gràcies a la subvenció que li ha atorgat el Ministerio del Interior de l’Estat.

L’Ajuntament va presentar-se a la convocatòria de subvencions destinades a entitats locals adscrites als Plans d’Emergència Nuclear, regulades per l’Orden INT/701/2021 de 30 de juny, que tenen com objectiu principal millorar el parc mòbil de protecció civil de municipis en entorn nuclear.

La quantia total de la subvenció rebuda, que ascendeix a 22.580,10 euros, s’ha destinat íntegrament a la compra d’aquest vehicle que servirà per cobrir emergències i per ser inclòs en el Pla Municipal d’Emergències Nuclears (PAMEN), integrat en el Pla d’Emergències Nuclears de Tarragona (PENTA).

El cotxe està equipat amb diversos elements de seguretat, com ara assistent de sortida involuntària de carril, sistema de frenada automàtica post col·lisió i pont de llums d'emergència blaus (homologació nova normativa). També té un micròfon amb altaveu per informar a la població i per emergències i connexió amb la Xarxa Rescat, que és la xarxa de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya. Aquesta xarxa, robusta i fiable, està especialment dissenyada per proporcionar cobertura, tant en nuclis de població com en entorns rurals, als cossos i col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències a Catalunya. La xarxa Rescat està gestionada per l'Oficina Rescat.

A més, el vehicle disposa de material per donar assistència: llanternes, cinta s’abalisament, extintor, etc.

Pel que fa a la imatge i la retolació, el vehicle segueix les directrius que marca la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, i conté el logotip del departament de Protecció Civil de l’Ajuntament i una referència al PENTA.Galeria d'Imatges