Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El govern de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant fa un balanç positiu del primer any de mandat

L’alcaldessa, Assumpció Castellví, ha destacat “la proximitat amb la ciutadania, el treball pel futur postnuclear i la millora dels serveis a les persones i dels equipaments municipals; i els esdeveniments creats per dinamitzar l’economia local i atraure turisme”
El govern de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant fa un balanç positiu del primer any de mandat
L'alcaldessa, Assumpció Castellví, durant la seva intervenció.

El passat 17 de juny es va complir un any de la constitució de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per al període 2023-27. Per aquest motiu, avui 19 de juny, l’equip de govern municipal, integrat per regidors i regidores de Més Municipi, Acció Municipal, la FIC i el PP, ha volgut fer un balanç d’aquest primer any de mandat. L’alcaldessa, Assumpció Castellví, de Més Municipi, acompanyada per les sòcies de govern (Esmeralda Saladié, d’Acció Municipal; Elidia López, de la FIC; i Sílvia Pujol, del PP) l’ha valorat de manera positiva i ha repassat les actuacions que han dut a terme fins al moment i els projectes en què estan treballant.

Segons ha remarcat Castellví, aquest primer any ha estat marcat per “la proximitat a la ciutadania, l’escolta directa als veïns i veïnes, que ha servit per detectar necessitats i solucionar problemes de la vida quotidiana, que afecten el dia a dia; i l’agilització del temps de resposta”.

Castellví també ha emfatitzat el “treball pel futur postnuclear”. “Hem abocat una part important del Fons de Transició Nuclear a les empreses, a través de subvencions; hem creat una Oficina d’Assistència a les empreses del Fons a la seu d’IDETSA i una plaça d’enginyer; i hem defensat els interessos del nostre municipi lluitant perquè sigui una de les seus de la Secretaria Tècnica del Fons de Transició Nuclear, que serà la que escollirà els projectes que es beneficiaran d’aquests fons”.

Durant la seva intervenció també ha afirmat que el govern de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha fet una “aposta decidida” per la “millora dels serveis a les persones, especialment d’aquells destinats a les famílies i al jovent”. Com a exemples, la regidora Esmeralda Saladié ha esmentat les actuacions següents:

 

 • El servei de canguratge “El Casalet a l'Hospitalet de l'Infant i a Vandellòs
 • El Servei de suport Psicològic Juvenil
 • Espai per a les famílies amb infants de 0 a 5 anys a Vandellòs
 • Espai de coworking a Vandellòs “La Llata”
 • Creació del FabLab, un nou servei d’IDETSA, consistent en un taller laboratori de fabricació digital, amb dues impressores 3D
 • Els treballs de millora a diversos equipaments municipals, com ara el camp de futbol de Arenal (adequació de dutxes, treballs de pintura, adquisició de banquetes, aparcabicicletes, millora de la sonorització, jocs de porteries, etc.) i els casals de joves.

“També hem organitzat nous esdeveniments per dinamitzar l’activitat econòmica del municipi, fomentar el turisme i oferir noves propostes d’oci per als veïns i veïnes, que siguin atractives”, ha apuntat la regidora Elidia López.

Elidia López ha fet referència al I Festival del Vent, a la Setmana de El Petit Príncep i a la creació del nou producte turístic “Viatge a l’Infant”; i a altres actes amb èxit que s’havien celebrat abans i que s’han consolidat, com el Vermut Live Music i el Campus esportiu de la Jana Fernàndez. També ha destacat la construcció de circuit de pumptrack per a bicicletes i monopatins; el Centre de la Imatge Paco Andreu que s’obrirà en breu i la sol·licitud del servei de cursos a distància Aula Mentor del Ministeri d'Educació i la seva propera posada en funcionament.

La regidora Sílvia Pujol ha incidit en “la importància que té per al municipi l’activitat comercial” i ha explicat que per aquest motiu “s’han propiciat i organitzat aquests altres esdeveniments”:

“La I Fira HospiBeer, de la cervesa; la I Mostra de Comerç de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, la I Festa Casta Halloween, la final de la Lliga Nacional de Força, la segona edició de la Fira Hospi Brick & Click”, ha precisat.

Per a Sílvia Pujol també és destacar aquestes altres actuacions: la caseta-bar per donar servei a la piscina de Masboquera; i l’inici de les obres per adequar el Casal de Masboquera.

 D’altra banda, segons ha explicat l’alcaldessa, s’han dut a terme “actuacions destacades en l’àmbit del medi ambient, per incrementar el reciclatge, fer front a la sequera i aprofitar l’aigua”. Entre aquestes:

 

 • Aprofitament de l'aigua del Terciari de l'EDAR de Vandellòs
 • Arranjament de la depuradora de la urbanització Vanessa Park
 • Mesures contra la sequera ( tancament de fonts, reducció de reg, reparació de múltiples fuites)
 • Control d'accés a les àrees d'emergència del porta a porta
 • Implantació sistema d'identificació personal voluntari als contenidors d'orgànica i envasos de l'Hospitalet de l'Infant
 • Substitució de les dutxes a les platges per rentapeus per reduir el consum d'aigua

 

Pel que fa a les festes, Assumpció Castellví ha posat de relleu el nou model d’organització que s’ha impulsat, amb la signatura d’uns convenis de col·laboració amb les entitats locals, algunes de les quals s’han constituït de manera formal.

Per últim s’ha referit millores gestió Ajuntament i a la bona entesa del govern de coalició, que els ha dut a prendre decisions importants com l’eliminació de l’aparcament regulat.

Galeria d'Imatges