Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Eric Priego guanya la cursa de resistència The Longest Night a la Masia de Castelló amb 28 voltes al circuit

Dels 111 participants, és el corredor que més voltes va aconseguir fer al recorregut, de 6,7 km: un total de 187,6 km i 7.000 m de desnivell positius en 28 h
Eric Priego guanya la cursa de resistència The Longest Night a la Masia de Castelló amb 28 voltes al circuit
Fotografia de Jordi Santacana del guanyador, Eric Priego (a la dreta) i José Manuel Ruiz, el segon classificat (a l'esquerra).

Eric Priego Pastor és el guanyador de la 3a edició de The Longest Night, la cursa de resistència que s’ha disputat aquest cap de setmana passat a la Masia de Castelló, a les muntanyes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Aquest corredor de Roda de Ter va aconseguir fer el màxim nombre de voltes possibles al circuit, de 6,7 km i un desnivell positiu de 240 m: 28 voltes, que representen un total de 187,6 km i uns 7.000 m de desnivell positius. Aquesta és la distància que va recórrer en 28 h: des de les 21 h del divendres 26 de maig, que és quan va començar la cursa; fins a les 2 de la matinada del diumenge 28 de maig.

Només a una volta de diferència es va quedar el segon classificat: José Manuel Ruiz, de Mataró; que des de la volta 25a va competir només en companyia del vencedor.

Cal tenir en compte que els 111 corredors i corredores que hi van participar, sobretot de Catalunya, però també d’altres punts de l’Estat i d’Andorra, només disposaven d’una hora per completar cada volta. Cada inici de volta era exactament a cada hora en punt.

El recorregut, molt exigent, va fer que poc a poc i a mesura que avançava la nit, els i les participants anessin deixant de presentar-se a la línia de sortida. Així doncs, 72 participants van completar 6 voltes, aproximadament una marató, i amb la llum del sol, ja només 37 participants van prendre la sortida de la volta 11. A la 12a volta va finalitzar l’última dona en cursa, Hann Katherine Díaz Mora, natural d’Uruguai i resident a Vila-seca. Va ser amb la calor que va fer al migdia de dissabte quan poc a poc van anar quedant cada vegada menys participants. A les 14 h, només onze corredors van presentar-se a la sortida de la volta 18.

A mitja tarda ja uns quants participants, preveient que caldria córrer de nit per conèixer al guanyador, van començar a fer carregar els frontals als seus assistents, figura pràcticament imprescindible per aquest tipus de cursa.

La volta de la posta de sol, van finalitzar-la 3 participants. Va ser llavors que Jesús Morales Ruiz, d’Abrera, va decidir no seguir i es va convertir en aquell moment en el tercer classificat. Començava una lluita frec a frec entre José Manuel Ruiz Verdugo, experimentat corredor de curses de llarga distància i guanyador de la THELASTLAP2023 BackyardUltra organitzada també per l’Associació Esportiva Camins de Pedra a Miami Platja el mes de febrer; i el novell Eric Priego Pastor, que durant tota la cursa havia completat totes les voltes en un temps d’uns 56 minuts. Finalment, a la volta 28, i pocs minuts després de prendre la sortida, José Manuel Ruiz va decidir retornar a meta, a causa d’una lesió que s’havia fet a la volta anterior que l’impedia seguir. Va ser aleshores quan l’Eric va prémer l’accelerador i va finalitzar la volta que li va donar la victòria en 41 minuts i 43 segons.

Tot això es va viure en un ambient familiar i de companyonia, segons ha explicat els organitzadors, Marc Fernández i Conrad Solé, de l’Associació Esportiva Camins de Pedra, que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, de l’Associació de la Masia de Castelló i de diversos voluntaris i patrocinadors.

L’organització també ha destacat el caràcter solidari de la cursa, perquè s’han aplegat 1.000 kg de menjar per al Banc dels Aliments (cada participant va aportar-hi aliments a la recollida del dorsal).

A més, els 11 primers classificats tindran plaça directa per a la BACKYARD que se celebrarà a Fuerteventura el 12 d’abril de 2024, en què participaran només 100 corredors.


Més informació a https://andomita.com/the-longest-night

Galeria d'Imatges