Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Festa de Santa Àgueda a l’Hospitalet de l’Infant

L'acte ha començat amb el nomenament de l'alcadessa i les regidores de l'any
Festa de Santa Àgueda a l’Hospitalet de l’Infant
Imatge de la celebració de Santa Àgueda a l'Hospitalet de l'Infant

Més d’una vintena de dones de l’Hospitalet de l’Infant van celebrar el dimecres 5 de febrer la festa en honor de Santa Àgueda. Com és tradicional, la festa va començar amb el nomenament de l’alcaldessa i de les regidores de l’any, a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou. L'acte va anar a càrrec de la regidora de Cultura, Nuria Ortiz; i de la presidenta del Grup de Dones Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant, Pilar Bo, i va comptar amb la participació dels regidors Diego García i María José Gómez.

 

L’Andrea Sierra va ser proclamada alcaldessa; i la Rosa Maria Esparza i la Quica Alfonso, regidores. A continuació, es va fer un reconeixement a l’alcaldessa i les regidores nomenades l’any passat en el marc d’aquesta festa (Brigi Sancho, Carmen Sancho i Ana Granados, respectivament); i la dona més gran del poble, l’Antonia Saladrigas, de 97 anys, va rebre un ram de flors i una placa commemorativa com a homenatge al seu domicili.

 

Tot seguit, les participants de la celebració van anar en processó fins a l’església, per assistir a la missa en honor de Santa Àgueda. I va tenir lloc el tradicional repartiment de la coca beneïda. La festa va finalitzar amb un dinar de germanor.

 

A l’Hospitalet de l’Infant, aquesta festa està organitzada pel Grup de Dones Blanca d’Anjou, amb la col·laboració de l’Ajuntament.