Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aplica diverses mesures per frenar l’augment de casos de la COVID-19

Les restriccions afecten a les activitats esportives i culturals municipals, als mercats ambulants i als cementiris
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aplica diverses mesures per frenar l’augment de casos de la COVID-19
Camp de futbol que hi ha al davant del passeig marítim, tancat

Davant l’augment de casos positius de la COVID-19 al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el nivell molt alt de risc de contagi, l’Ajuntament va decidir establir diverses mesures restrictives per evitar la propagació del coronavirus  el passat 20 d'octubre, fins a l'1 de novembre. Aquestes mesures s'han prorrogat amb l'entrada en vigor, el passat 30 d'octubre, de les noves restriccions per frenar els contagis de la Covid-19 a tot Catalunya . Així doncs, des del dimarts 20 d’octubre s’apliquen aquestes mesures, que afecten a diferents àmbits:


Esports

- Queden suspeses totes les activitats de tardor-hivern organitzades per l’Àrea d’Esports (classes de tennis, pàdel, natació, handbol, bàsquet, futbol sala i gimnàstica de manteniment).

- Queden suspeses les classes de natació que s’ofereixen als alumnes de les escoles del municipi en horari lectiu en el marc del Pla municipal d’esport a l’escola.

- Queden ajornades les competicions i els entrenaments esportius en els equipaments municipals.

- Resten tancades les instal·lacions esportives a l’aire lliure, ja que les noves mesures de la Generalitat de Catalunya ordenen el tancament d’aquests espais no supervisats. Això no afecta als parcs infantils, que es poden continuar utilitzant fins a les 20 h; ni les pistes municipals de raqueta, que es poden continuar reservant.

Les instal·lacions esportives municipals estaran tancades fins al 13 de novembre. Aquesta mesura, adoptada per l'Ajuntament el passat 26 d'octubre, s'ha prorrogat fins a aquesta data amb l'entrada en vigor de les noves restriccions per frenar els contagis de la COVID-19 a tot Catalunya


Cultura

- Queden suspeses totes les activitats culturals obertes al públic que estaven previstes als equipaments municipals. És a dir, sessions de cinema, contacontes, visites guiades a l’Hospital del Coll de Balaguer, presentacions de llibres i xerrades; i també el Club de lectura de les biblioteques municipals i els tallers de memòria per a la gent gran.


Comerç

L’Ajuntament reforçarà el control de l’aforament dels mercats ambulants de l’Hospitalet de l’Infant i de Vandellòs, perquè puguin mantenir la seva activitat condicionada a una reducció al 30% de la capacitat d’aforament màxim dels recintes, tal com estableix la resolució del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.


Cementiris

Per evitar que es produeixin situacions amb aglomeracions de persones als cementiris del municipi que no permetin garantir les distàncies interpersonals entre persones no convivents ni les adequades mesures higièniques, de manera que es generi un alt risc de contagis, el consistori aplicarà un seguit de mesures el proper cap de setmana, del 24 i 25 d’octubre; i el de la celebració de Tots Sants, el 31 d’octubre i l’1 de novembre, entre les 9 i les 18 h. En concret:

- Es controlarà l’aforament dels cementiris del municipi, ubicats als nuclis de Vandellòs, l’Hospitalet de l’Infant i Masriudoms.

- Es controlarà la temperatura de les persones usuàries.

- S’establiran diferents recorreguts de manera que les persones usuàries no s’entrecreuin, en la mesura que es pugui en cada cementiri.

- S’adoptaran mesures de neteja i desinfecció a les instal·lacions.

- Es posarà a disposició de les persones usuàries gel hidroalcohòlic.


A més, l’Ajuntament recomana a les persones usuàries dels cementiris que limitin el temps d’estada a 20 minuts com a màxim; i que hi vagin en grups de 4 persones com a màxim.Galeria d'Imatges