Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aprova definitivament el pressupost municipal per al 2024

En la sessió plenària extraordinària de caràcter urgent d’avui dijous 11 de gener, s’han desestimat prèviament les al·legacions presentades per la CUP-AMUNT i per l’Associació de Joves de Vandellòs durant el període d’informació pública
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aprova definitivament el pressupost municipal per al 2024
Imatge de la sessió plenària, a la qual han assistit telemàticament els regidors Yolanda Marqués (Més Municipi), Sophie Huesca (PSC) i Sergi Saladié (CUP).

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat definitivament el pressupost municipal per a l’exercici de 2024. El pressupost municipal d’enguany serà, així doncs, el que es va aprovar inicialment en la sessió plenària del 30 de novembre, que és de més de 25 milions d’euros (per a més informació sobre el pressupost, podeu consultar la notícia penjada a www.vandellos-hospitalet.cat).

Abans de l’aprovació definitiva del pressupost municipal, que ha tingut lloc avui dijous 11 de gener a la tarda en la sessió plenària extraordinària urgent que ha convocat l’alcaldessa, Assumpció Castellví, s’han resolt les al·legacions presentades pel grup municipal de la CUP-AMUNT i per l’Associació de Joves de Vandellòs, durant el període d’informació pública que es va obrir després de l’aprovació inicial del document.

Amb els vots a favor de Més Municipi, Acció Municipal, la FIC i el PP; l’abstenció del PSC i el vot en contra de la CUP s’ha acordat desestimar les 3 al·legacions presentades pel grup municipal de la CUP-AMUNT, que bàsicament tornen a recollir les propostes que ja es van debatre i desestimar al ple del 30 de novembre; i l’al·legació presentada per l’Associació de Joves de Vandellòs, en què demanava un increment de la subvenció; i alhora s’ha acordat aprovar definitivament el pressupost municipal per a l’exercici de 2024.

Totes les al·legacions han estat desestimades perquè, segons l’informe emès per l’interventor de l’Ajuntament, «constitueixen una proposta pressupostària que no es fonamenta en cap dels motius fixats en l’article 170.2 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals». Segons s’estableix en aquest article, únicament es poden fer reclamacions contra el pressupost:

a) Perquè la seva elaboració i aprovació no s’ha ajustat als tràmits que estableix aquesta Llei.

b) Perquè omet el crèdit necessari per complir obligacions exigibles a l’entitat local, en virtut d’un precepte legal o de qualsevol altre títol legítim.

c) Perquè els ingressos amb relació a les despeses pressupostades són manifestament insuficients o bé d’aquestes respecte a les necessitats per a les quals estigui previst.