Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant destinarà el Fons de Transició Nuclear a ajuts per a l’empresariat local

El consistori ha creat l’Oficina d’Assistència a les Empreses per atendre aquelles que tinguin un projecte d’inversió i vulguin optar a aquests diners
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant destinarà el Fons de Transició Nuclear a ajuts per a l’empresariat local
Imatge de la seu de l'empresa municipal IDETSA, on està ubicada la nova Oficina d'Assistència a les Empreses pel Fons de Transició Nuclear

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant destinarà els primers euros que ha rebut del Fons de Transició Nuclear, principalment a les empreses locals. El primer pagament que ha rebut del Govern de la Generalitat de Catalunya corresponent al 2023, de 174.418,60 euros; i els 810.000 euros, aproximadament, que és previst que rebi durant el segon quadrimestre de 2024.

La major part d’aquests diners es distribuiran entre l’empresariat local a través de les subvencions municipals adreçades a aquest col·lectiu i serviran per finançar projectes de transició energètica, promoció econòmica i generació de llocs de treball.

Precisament, per donar més facilitats perquè els empresaris i empresàries puguin beneficiar-se d’aquests ajuts i afegir-hi despeses subvencionables, el Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat 30 de novembre la modificació de les bases reguladores de diverses subvencions municipals. En concret, dels ajuts a inversions empresarials d’alt impacte, dels ajuts a la implantació de projectes innovadors i noves activitats estratègiques i dels ajuts a la recuperació i comercialització del producte agrari i forestal.

Creiem que és fonamental que els empresaris del municipi puguin presentar els seus projectes per tal de créixer, ser més competitius i crear llocs de treball. L’objectiu és generar riquesa, retenir el talent i evitar que marxin les empreses. El Fons de Transició Nuclear representa una oportunitat per construir el municipi del futur i hem d’estar preparats per fer front a l’impacte del tancament de la central nuclear de Vandellòs II”, ha afirmat el regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica, Ferran Conejo.

Amb la finalitat d’acompanyar i atendre les empreses que tinguin un projecte d’inversió i vulguin optar a les subvencions municipals i a les línies d’ajuts del Fons de Transició Nuclear que obrirà el Govern de la Generalitat, l’Ajuntament ha creat l’Oficina d’Assistència a les Empreses.

Aquest nou servei està ubicat a la seu d’IDETSA (l’empresa municipal de promoció econòmica), a l’avinguda Via Augusta 2 de l'Hospitalet de l'Infant. Aquesta oficina aglutina tots els serveis que necessita l’empresariat per créixer, i això la converteix en l’espai de referència per a les empreses i persones emprenedores en la seva relació amb el sector públic.

L’oficina d’assistència està a càrrec d’una tècnica de gestió i de l’equip pluridisciplinar d’IDETSA, servirà d’enllaç amb la Secretaria Tècnica del Fons de Transició Nuclear i vetllarà perquè els projectes del municipi tirin endavant.

Actualment, encara està per determinar quina serà la ubicació i la composició de la Secretaria Tècnica. La seva estructura haurà de quedar regulada al reglament, a hores d’ara en fase de redacció.

Galeria d'Imatges