Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant engega una campanya de sensibilització contra les caques i pipins dels gossos

Amb el lema “Ell no ho sap fer però tu sí” el consistori informa als propietaris d’aquestes mascotes que és obligatori netejar les miccions i recollir les deposicions d’aquestes a la via pública i que poden recollir gratuïtament una ampolla neteja pipins a la Comissaria de la Policia Local
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant engega una campanya de sensibilització contra les caques i pipins dels gossos
Cartell de la campanya

Aquest mes d’abril ha entrat en vigor la modificació de l’ordenança municipal de tinença d’animals, aprovada inicialment en la sessió plenària del passat 1 de febrer i sotmesa després a informació pública. Aquesta modificació ha servit per adequar l’ordenança a la Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals i afecta els articles 10 i 15.

Una de les novetats és que ara, en l’article 15, es regula la qüestió de les miccions dels animals en la via pública, a més de la de les deposicions. Així doncs, segons consta en l’ordenança, «els titulars o conductors dels gossos hauran d’evitar que aquests facin les seves deposicions i també les seves miccions a la via pública, als parcs públics o jardins d’ús freqüent, a la sorra o a l’aigua; i en cas que sigui inevitable la deposició i la micció, hauran de retirar immediatament els excrements o brutícia produïts». En cas de les miccions, «s’haurà de netejar immediatament amb aigua o amb productes biodegradables l’espai on s’ha produït la micció».

No recollir els excrements i no dipositar-los en el lloc corresponent o no netejar les miccions comporta una sanció de fins a 200 € (100 € si es paga de manera immediata). Aquestes multes són una novetat.

Per conscienciar els propietaris i propietàries de gossos sobre l’obligació de recollir els excrements i passar aigua als pipins ”com a norma bàsica de convivència entre el veïnat, per mantenir el municipi net i lliure de males olors”, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya de sensibilització amb el lema: “Ell no ho sap fer però tu sí”, segons ha explicat el regidor de Protecció Civil i Seguretat Ciutadana, Francisco Javier Ochoa. I és que, segons ha argumentat el mateix regidor, el problema de la presència d’excrements i pipins a la via pública és una queixa constant.

“Actualment hi ha més de 600 gossos censats al municipi i tot i que hi ha molts propietaris i propietàries que actuen d’una manera cívica quan passegen les seves mascotes, hi ha també molta gent  que no compleix amb les seves obligacions””, ha afirmat.

Per difondre aquesta campanya, el consistori ha penjat cartells als equipaments municipals i a diversos carrers i places i ha donat a conèixer aquesta iniciativa a través de la revista municipal, les xarxes socials i els mitjans de comunicació locals.

Aquesta acció de sensibilització també inclou el lliurament gratuït d’ampolles per netejar els pipins a les persones que tinguin gossos censats al municipi. El punt de recollida de les ampolles és la Comissaria de la Policia Local.

 

Una altra novetat de l’ordenança municipal de tinença d’animals

En l’article 10  s’ha incorporat un nou punt en virtut del qual és obligatori comunicar a l’Ajuntament la retirada del cadàver d’un animal de companyia identificat.

La baixa d’un animal de companyia per mort ha d’anar acompanyada del document que acrediti que va ser incinerat o enterrat per una empresa reconeguda oficialment per fer aquestes activitats. En cas d’impossibilitat de recuperar el cadàver, cal documentar-ho adequadament.

La sanció prevista per infringir aquesta norma és de 200 € (o de 100 € si es paga de manera immediata o els 20 dies posteriors a la comunicació).

 

Galeria d'Imatges