Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i COMAIGUA col·laboren per ajudar els més necessitats a pagar l’aigua

Gràcies a l’acord que han renovat, les famílies i persones amb greus dificultats econòmiques podran accedir als ajuts del Fons de Solidaritat de l’empresa
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i COMAIGUA col·laboren per ajudar els més necessitats a pagar l’aigua
Imatge de la signatura del conveni

Per garantir el servei d’aigua a totes aquelles persones i famílies que es trobin en una situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, l’alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Assumpció Castellví, acompanyada per la regidora de Benestar Social, Sílvia Pujol i per la regidora de Medi Ambient, Laura Olmo; i la gerent de COMAIGUA, Tiphaine Anderbouhr, han signat el conveni de col·laboració entre ambdues parts. Per mitjà d’aquest acord anual, les persones amb greus dificultats econòmiques, usuàries del servei municipal d’abastament d’aigua potable, podran accedir als ajuts del Fons de Solidaritat posat en marxa per COMAIGUA.

Aquests ajuts podran comportar l’exempció del pagament de l’import corresponent al consum responsable (150 litres/persona i dia) als conceptes de la factura de l’aigua que siguin de titularitat de COMAIGUA, amb excepció del cànon de l’aigua (Agència Catalana de l’Aigua). A aquest Fons de Solidaritat, COMAIGUA hi destinarà 3.120 euros, aproximadament.

Entre els criteris per a l’atorgament de l’ajut, l’Ajuntament i COMAIGUA valoraran que el consum sigui responsable i adequat a les persones que conviuen a l’habitatge, tenint en compte com a referència el consum de 150 litres/persona i dia, valor que s’ajusta al que determina l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Les persones que vulguin beneficiar-se d’aquests ajuts i compleixin els requisits s’hauran d’adreçar als Serveis Socials de l’Ajuntament. El personal d’aquest departament serà el que enviarà a COMAIGUA el document de sol·licitud de l’ajut i farà un informe en què s’acredita una situació econòmica que justifiqui l’atorgament de l’ajut i que efectivament el consum d’aigua ha estat un consum responsable d’acord amb els barems esmentats.

Amb la renovació de l’acord de col·laboració, per novè any consecutiu, tant l’Ajuntament com l’empresa prestadora dels serveis relacionats amb el cicle integral de l’aigua al municipi s’han compromès a donar suport al col·lectiu de persones en risc d’exclusió social.

En concret, un total de 10 famílies es van beneficiar l’any passat del Fons de Solidaritat de COMAIGUA.

Galeria d'Imatges