Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant lamenta la mort de l’eminent uròleg Josep M. Gil-Vernet

L’autor del primer transplantament d’òrgan de l’Estat tenia arrels a Vandellòs
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant lamenta la mort de l’eminent uròleg Josep M. Gil-Vernet
Fotografia de l'uròleg Josep Maria Gil-Vernet de l'any 2004, publicada pel diari el Periodico

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant lamenta la mort de Josep Maria Gil-Vernet, que va tenir lloc ahir dijous 5 de març a Barcelona, als 97 anys. Aquest uròleg reconegut internacionalment, amb arrels a Vandellòs, va realitzar el primer trasplantament d’òrgan a Espanya, el de ronyó, junt amb el nefròleg Antoni Caralps, l’any 1965. També va ser ell qui l’any 1983 va dirigir el primer trasplantament de pàncrees.

Fill, pare i avi d’una prestigiosa saga de metges, Josep Maria Gil-Vernet va néixer el 9 de desembre de 1922 a Barcelona. El seu pare, el catedràtic d’anatomia i uròleg Salvador Gil-Vernet i dos del seus tres fills, Josep Maria i Alfredo, també son uròlegs.

Ca la Torre de Vandellòs, que actualment és un equipament municipal que acull un centre d’interpretació de la història del poble, era la casa pairal de la família Gil-Vernet i es va convertir en la més important del poble. De fet, la plaça principal de Vandellòs on està ubicada aquesta casa, que té una torre de defensa annexa del s.XVI, duu el cognom de la família en homenatge a aquesta.

Segons ha informat la família, la missa tindrà lloc demà dissabte 7 de març, a les 12.45 h, al tanatori Sant Gervasi-Barcelona; i posteriorment serà traslladat a Vandellòs, on se celebrarà la cerimònia d’inhumació a partir de les 16 h.

Galeria d'Imatges