Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant lliura material mèdic al Centre d’Assistència Primària

En concret, 9 pulsioxímetres i dos termòmetres amb infraroigs, en resposta a les demandes del CAP per afrontar la crisi sanitària del coronavirus
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant lliura material mèdic al Centre d’Assistència Primària
Imatge d'un dels pulsioxímetres comprats i cedits al CAP

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha lliurat al Centre d’Assistència Primària (CAP) de l’Hospitalet de l’Infant un total de 9 pulsioxímetres, uns aparells per mesurar la concentració d’oxigen que hi ha a la sang amb un lector LED per al dit. Aquests aparells estan molt demandats aquests dies i n’hi ha escassetat, perquè són útils per detectar casos de coronavirus. I és que segons han explicat fonts del CAP, els malalts de coronavirus presenten un nivell d’oxigen a la sang inferior al que es considera normal.

Per aquest motiu, per atendre millor als pacients als quals estan fent seguiment, el CAP va demanar a l’Ajuntament aquests aparells. D’aquesta manera, podran entregar-los a aquests pacients perquè ells mateixos, a casa seva, puguin controlar-se el valor de saturació d’oxigen que tenen a la sang. En cas que aquest valor els sortís alterat, des del CAP els donarien les instruccions pertinents.

En resposta a les demandes de material del CAP per afrontar la crisi sanitària del coronavirus, el consistori també ha adquirit 2 termòmetres amb raigs infraroigs que no requereixen el contacte físic para mesurar la temperatura.

A banda d'aquest material, prèviament a la situació de l'estat d'alarma, l'Ajuntament va comprar també per al CAP una butaca elèctrica per a extraccions de sang; 4 pulsioxímetres i 2 tensiòmetres. Per adquirir aquests aparells i 4 sistemes d'anit-ennuagament per als menjadors escolars i per als centres de dia, el consistori ha rebut 2.214,06 euros de la Diputació de Tarragona, en el marc de la línea de subvencions per al finançament de despeses per a la millora de les instal·lacions i equipaments dels consultoris mèdics locals.