Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant oferirà enguany un programa de formació a les entitats locals

Amb l’objectiu de donar suport a l’activitat que desenvolupen i de brindar-los recursos que permetin una millora de la gestió i les programacions previstes
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant oferirà enguany un programa de formació a les entitats locals
Imatge de la presentació del programa de formació a les entitats que va tenir lloc el passat 19 de gener.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat un programa de formació per a totes les entitats del municipi: culturals, educatives, esportives, socials, festives, empresarials... L’objectiu d’aquest programa de formació, previst per aquest 2022, és donar suport a l’activitat que desenvolupen aquesta cinquantena d’associacions i oferir-los recursos que permetin una millora de la gestió i les programacions previstes.

Amb aquesta finalitat s’impartiran tres cursos, que aniran a càrrec de la Fundació Pere Tarrés:

- Un curs de gestió integral per a petites entitats, de 10 h, previst per al mes de març, en què es tractaran qüestions relacionades amb el marc legal, les obligacions fiscals de les entitats no lucratives, el control econòmic, les fonts de finançament i la llei de transparència, entre d’altres. La inscripció a aquest primer curs s’obrirà el mes de febrer (s’enviarà un formulari a les associacions). Les classes es podran seguir en directe mitjançant l’aplicació Zoom.

- Un curs de perspectiva de gènere, de 6 hores, previst per al mes de maig, en què s’abordaran aspectes com per exemple la igualtat d’oportunitats, programes i projectes per a la prevenció de la discriminació per raó de gènere i la comunicació no sexista i no discriminatòria. La inscripció s’obrirà el mes d’abril. Es valorarà la possibilitat de fer-ho en modalitat presencial.

- Un curs de xarxes socials, de 6 h, en què les persones assistents podran aprendre detalladament el funcionament de les eines més utilitzades (Facebook, Twitter, Instagram...) i com es poden utilitzar per a una bona comunicació social; i també com es crea un pla de màrqueting social. El període d’inscripció a aquest curs tindrà lloc durant el mes de setembre. Per adaptar els continguts a les necessitats de les entitats, prèviament se’ls farà una enquesta.

Uns cursos adaptats a les necessitats formatives de les associacions

Per identificar les necessitats formatives de les entitats, abans d’organitzar els cursos, la Regidoria de Cultura va fer una enquesta a les associacions. En aquesta enquesta, que van respondre 28 entitats, els va demanar que puntuessin els tres cursos proposats, per comprovar si eren del seu interès i els tres cursos van obtenir una bona puntuació. També se’ls va proposar dues alternatives d’horaris per als cursos: dissabtes al matí o dies laborables a la tarda (va guanyar la segona opció) i dues modalitats d’assistència: presencial al municipi o telemàtica amb classe en directe (les dues opcions van quedar empatades).

En finalitzar cadascun dels cursos programats, l’Ajuntament té previst fer una enquesta a les persones participants, per avaluar el programa formatiu. Tenint en compte els resultats obtinguts i el nombre de sol·licituds, el consistori té previst organitzar més cursos per a les entitats en el futur, per atendre les necessitats dels diferents tipus d’associacions, segons ha dit la regidora de Cultura, Nuria Ortiz.

Arxius adjunts

Galeria d'Imatges