Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’adhereix al Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus

Amb la conformitat de tots els grups polítics muncipals que l’integren
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’adhereix al Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus
Logo Ajutament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

L’Ajuntament de Vandellos i l’Hospitalet de l’Infant s’ha sumat al Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus, acordat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per exposar la posició i les demandes del món local català davant la crisi generada pel contagi del COVID-19. L’adhesió a aquest manifest s’ha realitzat via decret d’alcaldia, amb la conformitat de tots els grups polítics municipals que integren el consistori (PSC, JxCat, ERC, FIC, CUP, Cs i PP). D’aquesta resolució se’n donarà compte al Ple de l’Ajuntament en la propera sessió que se celebri.

 Aquest escrit està adreçat a la ciutadania i també a la resta d’administracions, “amb el convenciment que hem d’unir esforços per superar l’actual situació”, tal com s’explica en el text.

A la ciutadania se li reitera “que compleixi amb les indicacions que les autoritats sanitàries i, en general, les institucions estan dictant per a la prevenció i eradicació del COVID-19”; i que respecti, sobretot, el confinament.

A les administracions supramunicipals se’ls demana “que les mesures que s’estan prenent a curt termini tinguin com a eix central i com a prioritat la salut de les persones, en especial les més vulnerables al virus, i l’adequació de les infraestructures sanitàries per tal que el personal dels centres hospitalaris puguin desenvolupar la seva tasca amb garanties”.

“És el moment d’estar més que mai al servei de la ciutadania”, s’afirma. I es precisa: “Per una banda, al costat de les persones que abans de la crisi del COVID-19 ja eren vulnerables i que rebien l’ajut de les administracions en tots els àmbits. En aquest sentit, s’han de reforçar aquestes línies d’actuació i, alhora, habilitar mitjans de pagament no presencials dels ajuts per evitar l’exposició de la ciutadania i dels professionals de l’àmbit social al contagi. Per altra banda, també hem d’estar al costat de totes aquelles persones que, com a conseqüència d’aquesta crisi, es quedaran sense feina. Per aquest motiu, s’ha de dotar de recursos i ajuts per emparar a les famílies que ho necessiten”.

Com tots els ens locals que s’han adherit a aquest manifest, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant  considera que “cal legislar per crear les condicions idònies perquè els autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del nostre país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat quan abans millor”.

L’Ajuntament també considera que “cal una millor coordinació, des de la complicitat i lleialtat institucionals” i que els consistoris necessiten “disposar d’instruments efectius per a donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant aquesta crisi”.

En aquest sentit, se suma a les reivindicacions del món local, que reclama “poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària; anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l’autonomia local; garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per les noves necessitats que generarà la crisi; contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per a donar resposta als nous usuaris de serveis socials que tenim ja avui; redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027”.

En la mateixa línea, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, com a consistori adherit al manifest, conclou: “Els ens locals podem i volem ser corresponsables de les decisions estructurals que s’han de prendre per a redreçar l’actual situació i afrontar el futur. La nostra proximitat amb la ciutadania, també en aquesta situació que estem patint i vivint actualment, ens fa tenir una especial coneixement i sensibilitat sobre quines són les necessitats, els neguits i les aspiracions de les nostres comunitats locals. Volem participar de la construcció d’aquest nou futur”.

En la página web municipal (www.vandellos-hospitalet.cat) s’hi pot llegir el Manifest sencer.