Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’ha incorporat a l’Aliança Catalunya 2030

L’alcalde, Alfons Garcia, ha signat l’acord d’adhesió a aquest organisme integrat per més de 60 organitzacions compromeses amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’ha incorporat a l’Aliança Catalunya 2030
Imatge de grup dels representants dels nous membres de l'Aliança Catalunya 2030, entre els quals hi ha l'alcalde del municipi, Alfons Garcia

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’ha incorporat a l’Aliança Catalunya 2030. El passat 29 d’abril, en la primera reunió plenària d’aquest organisme, l’alcalde del municipi, Alfons Garcia, va signar a Barcelona l’Acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya, obert a totes aquelles entitats públiques i privades que s’hi vulguin adherir i presentin compromisos concrets per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) des de les seves respectives àrees de treball.

 

Els nous membres

L’Aliança Catalunya 2030 es va constituir el 21 de febrer de 2020 a partir de la signatura d’aquest acord per part del Govern i de 39 organitzacions públiques i privades compromeses amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Des de la seva creació, ha incorporat 25 nous membres, entre els quals hi ha l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i també l’Ajuntament d’Aiguafreda, l’Ajuntament d’Amposta, l’Ajuntament de Guissona, l’Ajuntament de Granollers, l’Ajuntament de Manlleu, l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de Tiana, l’Ajuntament d’Ulldecona,  l’Ajuntament de Vilajuïga, l’Associació Forgender Seal, l’Associació Micropobles de Catalunya, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Consell de Relacions Laborals de Catalunya, Creació de Responsabilitat Social Audiovisual - creaRSA, SCCL, la Diputació de Tarragona, la Federació Catalana de Futbol, la Fundació Lobbying, Business & Innovation, la Fundació Obra d’Integració Social (OBINSO), l’Institut Català d’Oncologia, l’empresa Projectes amb Equilibri, Revolve Mediterráneo, Support Girona - Fundació Tutelar de les Comarques Gironines, la Unió Catalana d’Hospitals i la Union des Français résidents à l´Étranger en Espagne.

 

 Actualment, aquest organisme està constituït per més de 60 membres, incloent-hi el Govern de Catalunya i organitzacions representatives del món local, l’àmbit de l’educació i la recerca, l’àmbit empresarial i sindical, el tercer sector ambiental i social, i òrgans de consulta i participació de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres.

 Representants de més de 50 organitzacions membres de l’Aliança Catalunya 2030 es van reunir el passat 29 d’abril a Barcelona per definir el pla de treball i el calendari de reunions de l’organisme. El pla d’acció inclou, entre altres punts, la realització de reunions trimestrals amb tots els membres de l’Aliança Catalunya 2030, i iniciatives formatives sobre aspectes clau per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb una perspectiva multisectorial.

 

Identificant reptes

El pla d’acció discutit a la reunió plenària de l’Aliança Catalunya 2030 també inclou, entre altres, la participació de l’Aliança en la definició dels 10 reptes per al desenvolupament sostenible de Catalunya que, des d’aquest any, proposarà, amb caràcter anual, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS). En aquest sentit, el CADS ha convidat els membres de l’Aliança a ajudar-lo a identificar els reptes prioritaris per a la sostenibilitat del nostre país i, també, a proposar polítiques transformadores que permetin superar un dels 10 reptes que s’acabin acordant.

La reunió va estar encapçalada per la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas i López, i pel president del CADS, Ramon Roca i Enrich. La secretària, que va assistir a la reunió en nom del Govern, va reiterar el compromís del Govern vers l’Agenda 2030 i l’Aliança Catalunya 2030, i va encoratjar tots els membres a treballar conjuntament, des de les seves respectives responsabilitats, per assolir els ODS. El president del CADS va fer una crida urgent a recuperar l’esperit transformador amb què va néixer l’Aliança Catalunya 2030 per encarar els reptes pendents de manera conjunta.

D’altra banda, el director del CADS, Arnau Queralt i Bassa, va assegurar que, ara més que mai, necessitem passar a l’acció i va repassar les actuacions desenvolupades fins ara, com ara la incorporació de les bateries d’indicadors dels ODS d’Eurostat i Nacions Unides a l’estadística oficial catalana i els respectius processos participatius per elaborar l’Agenda rural de Catalunya i una guia d’autoavaluació dels ODS per a les empreses del sector agroalimentari.

Galeria d'Imatges