Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant sol·licitarà un conveni amb la Generalitat de Catalunya per a la prestació de places públiques a la residència per a la gent gran i als centres de dia

El Ple va adoptar aquest acord i altres en la sessió ordinària celebrada ahir dijous 27 de juliol a la tarda
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant sol·licitarà un conveni amb la Generalitat de Catalunya per a la prestació de places públiques a la residència per a la gent gran i als centres de dia
Imatge de la sessió plenària del 27 de juliol de 2023

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat la sol·licitud d’un conveni interadministratiu, a subscriure amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, que estableixi les condicions per a la prestació de 5 places públiques per a la residència per a la gent gran de Vandellòs; de 4 places públiques per al centre de dia de l’Hospitalet de l’Infant i de 2 per al centre de dia de Vandellòs.

Amb aquest acord, adoptat ahir dijous 27 de juliol, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals, es podrà formalitzar el compromís fet públic recentment pel Departament de Drets Socials d’atorgar aquestes places públiques per als tres centres d’acolliment residencial per a gent gran que hi ha actualment al municipi. Un compromís que dona resposta a la demanda de places públiques que li havia fet l’Ajuntament des que es van obrir aquests equipaments.

Les places públiques estan finançades per la Generalitat de Catalunya. Els usuaris i usuàries que les obtinguin, sobre la base d’uns requisits establerts per aquesta administració, hauran d’abonar un preu públic en funció dels seus ingressos.

El que el consistori sol·licitarà és el conveni interadministratiu per a la prestació de les places públiques per a l’any 2023 i la pròrroga d’aquest per al 2024.


Altres acords destacats del ple

En la la sessió plenària ordinària que va tenir lloc ahir 27 de juliol a l’Ajuntament de Vandellòs també es va aprovar l’actualització de l’organigrama del Pla d’actuació municipal en emergència nuclear, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals excepte la CUP, que es va abstenir.

També es van aprovar per unanimitat la determinació de les festes locals del municipi per al 2024. Així doncs, aquests seran els dies festius l’any que ve: a l’Almadrava, el 26 i el 27 de juliol; a l’Hospitalet de l’Infant, el 29 de juny i el 16 d’agost; a Masboquera, el 3 d’agost i el 16 de novembre; a Masriudoms, el 25 i 26 de juliol; i a Vandellòs, el 10 de maig i el 27 de setembre (com a novetat, a Vandellòs s’ha substituït el dia festiu de juliol corresponent a la celebració de Sant Jaume per la del divendres de la Festa de la Germandat).

D’altra banda, es va aprovar inicialment la modificació dels preus públics de l’Escola Municipal de Música, que es mantindran iguals ( amb els vots a favor de Més Municipi, PSC, Acció Municipal, FIC i PP; i l’abstenció de la CUP); i també dels preus públics de les llars d’infants municipals. , que tampoc variaran (amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals, és a dir, Més Municipi, PSC, Acció Municipal, FIC, CUP i PP).

A més, es va donar llum verda a la modificació de les bases per a la concessió de subvencions a les empreses per la contractació de treballadors aturats, amb els vots a favor de Més Municipi, Acció Municipal, la FIC i el PP; i els vots en contra del PSC i de la CUP. L’objectiu d’aquesta modificació és establir unes bases de concessió genèriques que permetin agilitzar els processos i evitar modificacions recurrents; i també resoldre les dificultats de les empreses per definir el seu organigrama funcional i justificar la petició de la subvenció.


Mocions rebutjades

- La proposta d'acord de la CUP en suport a totes les persones preses polítiques, exiliades i represaliades, i pel reconeixement dels drets polítics i el dret a l'autodeterminació va ser rebutjada amb 7 vots en contra (2 de Més Municipi, 4 del PSC i 1 del PP), 1 vot d’abstenció de Més Municipi; i 5 vots a favor (2 de Més Municipi, 1 d’Acció Municipal, 1 de la FIC i 1 de la CUP).

- La proposta d'acord de la CUP per la Declaració del nostre municipi antifeixista, en favor de la convivència en la diversitat, en contra de la discriminació social i de gènere i pel reconeixement dels drets socials va ser rebutjada amb els vots en contra del PSC i del PP; l’abstenció de Més Municipi, Acció Municipal i la FIC; i el vot a favor de la CUP.