Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament habilita un espai per a les famílies amb infants de 0 a 5 anys a Vandellòs i els ofereix també el servei de canguratge

El consistori ha condicionat les instal·lacions de l’antic Punt Òmnia, que estan ubicades al costat del Casal de Joves
L’Ajuntament habilita un espai per a les famílies amb infants de 0 a 5 anys a Vandellòs i els ofereix també el servei de canguratge
Imatge del nou espai

L’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha habilitat un espai perquè les famílies amb infants de 0 a 5 anys de Vandellòs hi puguin passar la tarda i perquè hi puguin disposar també del servei de canguratge (“El Casalet”).

Aquest espai està ubicat a l’antic Punt Òmnia, al costat del Casal de Joves, i està equipat amb mobiliari i jocs adaptats per als més petits. Es va inaugurar divendres passat, 12 d’abril, i a partir d’aquesta setmana estarà obert de dilluns a divendres de 17 a 19 h.

En aquest nou equipament, a més, la Regidoria d’Igualtat oferirà el servei municipal de canguratge, batejat amb el nom de “El Casalet”, a les famílies amb nens i nenes d’entre 3 i 5 anys, de dilluns a dimecres, de 17 a 19 h. D’aquesta manera, ampliarà la franja d’edat d´ús d’aquest servei, que des del mes de febrer està a l’abast de les famílies amb infants de 6 a 12 anys al Casal de Joves de Vandellòs.

Per utilizar aquest nou servei de canguratge, també cal fer la inscripció per Internet (https://forms.gle/mt64VQ2NKbzCUiS28) o de manera presencial a l’equipament que l’acull, durant l’horari de funcionament de El Casalet.

 El preu d'aquest servei per a aquest col·lectiu és també d'1 € per infant i dia i s’ha de pagar sempre per transferència bancària. Hi ha dues modalitats de pagament:

- Puntual (1 € cada vegada que se'n faci ús).

- Un paquet de 10 € (per fer-ne ús 10 dies)

Amb l’obertura d’aquest espai per a les famílies amb nens i nenes de 0 a 5 anys i l’ampliació de la franja d’edat d’ús del servei de canguratge a Vandellòs, l’Ajuntament ha donat resposta a una demanda de la població.

“El nostre objectiu és facilitar a les famílies la conciliació laboral i personal i oferir als nens i nenes i a les seves famílies un temps de lleure de qualitat”, segons ha recordat la regidora d’Igualtat, Esmeralda Saladié.

El Casalet està finançat pel fons estatal Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat a través del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Per accedir a aquesta subvenció, l’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Camp.

 

El Casalet a l’Hospitalet de l’Infant

A l’Hospitalet de l’Infant, el servei de canguratge El Casalet està en funcionament també des del passat mes de febrer. En aquest cas, està a l’abast de les famílies amb infants de 3 a 10 anys (nascuts entre el 2014 i el 2020) a l'Espai Jove.

 La Regidoria d’Igualtat també ha estrenat enguany el servei “El Casalet viatger”, perquè les famílies puguin assistir a determinats espectacles/actes per al públic adult programats per l’Ajuntament (per saber-ne en quins actes ho té previst fer, consulteu-ne l’agenda cultural de primavera a www.vandellos-hospitalet.cat).

Per utilitzar aquest servei per a nens i nenes de 3 a 12 anys, que costa 1 € per infant, haurà s’ha acreditar l’entrada a l’espectacle. Mentre dura aquest, els infants fan activitats i tallers en un espai annex de manera simultània amb l’equip de monitors/es.

Galeria d'Imatges