Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’alumna Judit Lanceta guanya els XV Premis Enfila el teu futur de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

El lliurament d’aquests guardons, organitzats per l’empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA, ha tingut lloc aquest divendres 3 de juny
L’alumna Judit Lanceta guanya els XV Premis Enfila el teu futur de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant
Fotografia de grup de les alumnes guardonades

El projecte empresarial “Arrels i ales”, de l’alumna Judit Lanceta Gil, ha guanyat els XV Premis Enfila el teu futur per a joves emprenedors, organitzats per l’empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, IDETSA, amb la col·laboració d’Alpiq, les associacions empresarials del municipi, la Regidoria de Cultura i Patrimoni i la Regidoria d'Ocupació i Emprenedoria, i d’Empresa, Comerç i Energia. Aquest projecte proposa la creació d’una empresa que produiria i comercialitzaria fruites i verdures ecològiques.

L’acte del lliurament dels guardons ha tingut lloc aquest divendres 3 de juny al migdia al Teatre-Auditori de l’Hospitalet de l’Infant i ha anat a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; de la regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica, Maria José Gómez; de la directora de l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant, Eva Zazurca; del director de la Central tèrmica de cicle combinat Plana del Vent d’Alpiq, Gorka Gandarias; i del convidat d’aquesta edició, Pablo Martin, empresari local, creador i productor de la cervesa artesanal de l'Hospitalet de l'Infant, HOS-PI.

En aquest escenari també s’hi han donat a conèixer el noms de les guanyadores del segon premi: Isabel Pérez, Aroa Perales, Liham Ouhadi i Clarelis Ibarra, pel projecte «Dona’m la mà» (que planteja l’obertura d’una empresa que oferiria un servei personalitzat perquè les persones amb diversitat funcional poguessin viure experiències increïbles, màgiques i úniques); i el nom de les guanyadores dels dos tercers premis: Aroa Gómez i Paula Jornet, pel projecte «Me dices que sí» (una empresa dedicada a l'organització d'esdeveniments, com ara bodes); i Nora Boussalaa i Alícia Garcia, pel projecte «Let’s gym» (un gimnàs dirigit a nens i adolescents amb problemes d'obesitat o sobrepès).

A més, s’han atorgat dos premis accèssit: un a l’alumna Natàlia Arrufat, pel projecte “La nau espacial” (una empresa d’activitats d’estiu per a nens i nenes amb discapacitat); i l’altre a l’alumna Samira Ghaddari, pel projecte “Sima Star” (una botiga de roba).

En aquesta 15a edició dels Premis Enfila el teu futur hi ha participat un total de 30 alumnes del cicles formatiu CFGS d’Educació Infantil i del CFGM d’Atenció a persones en situació de dependència i també de 1r de Batxillerat de l’INS Berenguer d’Entença, que han presentat 17 projectes empresarials. En aquests treballs han analitzat tots els aspectes de màrqueting, organització, fiscalitat, inversió real i finançament. Per fer-ho, durant el curs, els estudiants han comptat amb l’ajut del professorat i del Servei d’Assessorament a Emprenedors que ofereix IDETSA.

Entre els criteris que ha valorat el jurat, hi ha l’originalitat de la idea de negoci, les àrees de màrqueting, de producció i qualitat, d’organització i gestió, la jurídico fiscal i l’econòmica financera; així com la coherència global, la presentació formal i l’ús d’eines de comunicació com el web, el blog o el vídeo.

L’objectiu d’aquests guardons, que han consistit en aparells tecnològics, és promoure la cultura emprenedora entres l’alumnat de l’institut i ampliar el seu coneixement a altres alternatives laborals basades en el treball per compte propi, tal com ha recordat el regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez.

Galeria d'Imatges