Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’alumnat d’ESO de l’institut de l’Hospitalet de l’Infant rebrà classes d’educació emocional i comunicació efectiva

Les ha organitzat la Regidoria d’Ensenyament per aquest 2n trimestre de l’any
L’alumnat d’ESO de l’institut de l’Hospitalet de l’Infant rebrà classes d’educació emocional i comunicació efectiva
Una de les classes que s'han impartit aquest dimarts 30 de gener

La Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat unes classes d’educació emocional i comunicació efectiva per a tot l’alumnat d’ESO de l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant (de 1r a 4t).

En concret, durant aquest trimestre, s’impartiran dues sessions a cada grup classe. Per impartir aquestes sessions, que complementen l’educació emocional que reben els joves del municipi, la Regidoria ha contractat a Verónica García, una coach emocional externa al professorat de l’institut.

L’objectiu principal d’aquesta formació és empoderar els estudiants perquè comprenguin com funcionen les seves emocions i pensaments i com aquests influeixen en el seu comportament i relacions.

“La nostra voluntat és que aquests alumnes que tenen entre 12 i 16 anys adquireixin habilitats que els permetin gestionar millor les seves emocions, comunicar-se de manera més efectiva de forma personal i interpersonal i desenvolupar una major empatia cap als altres. Creiem que aquestes habilitats són essencials per al seu benestar, per al seu creixement personal i per al seu èxit al llarg de la vida”, ha explicat la regidora d’Ensenyament, Yolanda Marqués.

Les classes, que han començat aquest dimarts 30 de gener, tenen un enfocament pràctic: en la primera, s’explora el “circuit emocional”: es mostra com els pensaments i emocions impacten directament en les nostres accions i decisions i es posa èmfasi en la comunicació, tant verbal com no verbal; i en la segona, es presta atenció al diàleg intern: els joves aprenen com els seus pensaments influeixen en les seves emocions i com canviar aquest diàleg pot tenir un impacte positiu en el seu benestar i relacions.

Galeria d'Imatges