Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’alumnat de 5è de primària de l’Hospitalet de l’Infant està participant en el programa de vela Esport Blau Escolar

L’Ajuntament i el Club Nàutic van renovar l’acord de col·laboració per implementar aquest projecte impulsat per la Federació de Catalana de Vela i la Generalitat de Catalunya.
L’alumnat de 5è de primària de l’Hospitalet de l’Infant està participant en el programa de vela Esport Blau Escolar
programa de vela Esport Blau Escolar

Gràcies a l’acord de col·laboració que van signar l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs, des d’aquest mes d’abril, els 82 alumnes de 5è de primària de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant estan navegant un cop a la setmana, des de les instal·lacions del Club.

Durant aquest darrer trimestre del curs, l’Escola Mestral participarà per segona vegada en el programa Esport Blau Escolar, impulsat l’any 2017 per la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’Esport, el departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, que té com a objectiu aproximar i promoure la vela entre l’alumnat de 5è de primària dels centres educatius del litoral català.

Aquest programa, pioner a l’Estat espanyol, combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dins de l’assignatura d’Educació Física.

Els continguts dels programa se centren en uns estàndards del Sistema d’Ensenyament Unificat. Aquests es basen en tres nivells: Bàsic, Mitjà i Avançat, més un nivell comú que inclou conceptes iguals a les cinc disciplines: la vela lleugera, el windsurf, el kitesurf, el patí de vela i el creuer.

Consisteix en 10 sessions anuals, distribuïdes en una primera sessió impartida al centre educatiu, 4 sessions de vela lleugera col·lectiva, 4 sessions de vela lleugera doble i individual i una última sessió que consisteix en una jornada final de caire lúdic competitiu.

Per tal d’implementar el programa Esport Blau Escolar al municipi, l’alcalde, Alfons Garcia; i el president del Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs, Lluís Coll, van signar un conveni de col·laboració, per mitjà del qual l’Ajuntament ha fet una aportació econòmica de més de 2.000 euros al Club Nàutic per ajudar a finançar l’activitat i l’adquisició de material. Aquest acord és el que fa possible que aquest curs l’alumnat de 5è de primària de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant gaudeixi del plaer de navegar.

L’Escola Valdelors de Vandellòs prefereix fer les sessions objecte d’aquest conveni el curs vinent (2022/23), amb els i les alumnes de 5è i 6è de primària conjuntament, que són un grup reduït i van a la mateixa classe. Per tant, aquest curs, aquest centre educatiu del municipi no participa en el programa.

«Al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant tenim un litoral que és idoni per a la pràctica esportiva i volem que els esports nàutics es vegin com una oportunitat a l’abast de tothom. Amb la implementació del programa Esport Blau Escolar aquest curs, novament, pretenem continuar apropant aquest tipus d’esports a les famílies, especialment als nens i nenes i als joves, perquè tenen uns beneficis no només físics, sinó també educatius i socials i es poden practicar tot l’any», ha recordat el regidor d’Esports, Diego García.

Tal com consta en el conveni signat, el Club Nàutic també està interessat a portar a terme activitats destinades a «promocionar la cultura del mar en general i el món de la vela en particular, tenint com a primer objectiu que els infants i joves, tant a l’estiu com durant el curs escolar practiquin esports de vela». 

 

Galeria d'Imatges