Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’EUTICHESBOOK 2021 aplegarà 250 motociclistes a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant els dies 1 i 2 d’octubre

El municipi tornarà a ser el centre neuràlgic d’aquest esdeveniment en què destacarà la participació dels pilots Pol Tarrés i Javi Vega i de l’actor Ahikar Azcona
L’EUTICHESBOOK 2021 aplegarà 250 motociclistes a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant els dies 1 i 2 d’octubre
Imatge d'arxiu de la sortida de l'EUTICHESBOOK a l'Hospitalet de l'Infant

Un total de 250 motociclistes es reuniran els propers dies 1 i 2 d’octubre a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb motiu de la celebració de l’EUTICHESBOOK 2021, un esdeveniment motociclista no competitiu per carreteres interiors obertes al trànsit que travessen les Muntanyes de la Costa Daurada, els Ports, el Priorat, les Muntanyes de Prades i el Maestrat. Aquesta serà la tercera vegada que el municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant serà el centre neuràlgic d’aquesta prova, organitzada pel Club Esportiu Eutiches amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Entre les persones participants, destaquen Pol Tarrés, pilot català de trial, Campió del Món juvenil i Campió d'Europa júnior el 2010; el conegut pilot madrileny de Dakar Javi Vega; i Ahikar Azcona, un dels actors de la famosa sèrie «La Casa de Papel». Ells estaran el divendres 1 d’octubre a la tarda al pavelló esportiu de l’Hospitalet de l’Infant per fer-se fotografies amb tothom que ho vulgui.

Del total de persones inscrites a aquesta prova «off road», només apta per a motos Maxi-Trail i Trail/Scrambler, 200 han triat el recorregut Trail Extrem, d’aproximadament 400 km de recorregut, amb un 80% de pistes de terra, amb trams de dificultat tècnica, només recomanada per a les persones participants més expertes. I la resta, el recorregut Trail Rookie, d’aproximadament 350 km de recorregut, amb un 80% de carreteres.

Totes elles han acceptat el repte personal de completar un itinerari “sorpresa” que transcorre per paratges de muntanya de gran bellesa paisatgística i poc trànsit, on fàcilment poden acumular-se més de 5.000 revolts. Com a única ajuda, tindran un llibre de ruta, el roadbook, en què s’indicaran els controls de pas obligatoris per on hauran de passar per segellar el carnet de ruta.

L’encant de la prova, precisament, és saber navegar amb el roadbook, seguint les indicacions del rotllo de paper, sense utilitzar GPS ni cap tecnologia”, recorda el president del Club Esportiu Eutiches, Artur Aragonès. Aquesta és la filosofia de l’EUTICHESBOOK, organitzada sota el paraigua de la ruta de referència d’aquest tipus que s’organitza a Viella, la Rodibook : «apropar la navegació que s’utilitza en els grans raids, com el Dakar, a les nostres carreteres i motos», segons s’explica al web de la prova.

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant serà la seu de l’esdeveniment, on el divendres 1 d’octubre, a partir de les 15 h, al pavelló esportiu de l’Hospitalet de l’Infant, s’hi duran a terme les verificacions i l’entrega del material necessari, l’acte oficial de benvinguda als participants… I el dissabte 2 d’octubre la zona d’aparcament de l’institut serà el punt de sortida dels motociclistes, a partir de les 7.30 h; i d’arribada, entre les 16 i les 20 h.

Més informació sobre aquest esdeveniment motociclista a: www.eutichesbook.com

Galeria d'Imatges