Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Hospitalet de l’Infant disposa d’una àrea d’estacionament d’autocaravanes

El consistori ha habilitat aquest nou servei en una parcel·la de més de 2.000 m² situada al nucli urbà, entre els carrers del Ferrocarril i Serret dels Avencs i l’avinguda Via Augusta.
L’Hospitalet de l’Infant disposa d’una àrea d’estacionament d’autocaravanes
Diversos representants municipals a la nova àrea d’estacionament d'autocaravanes

Davant l’increment actual de persones que aposten pel turisme d’autocaravanes i la necessitat d’ordenar-lo al municipi i de donar servei als i les visitants, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha habilitat una zona d’estacionament d’aquests tipus de vehicles a l’Hospitalet de l’Infant, a una parcel·la ubicada entre els carrers del Ferrocarril i Serret dels Avencs i la Via Augusta, que és l’avinguda des d’on s’accedeix. En aquesta àrea d’ús exclusiu per a autocaravanes no vigilada de 26 places s’ofereixen els serveis de presa d’aigua potable i de buidatge d’aigües grises i negres.

Durant la temporada baixa l’ús és gratuït, però a l’estiu es cobrarà 7 euros al dia per l’estacionament (des del 15 de juny fins al 15 de setembre). El preu estipulat durant tot l’any per cada càrrega d’aigua és de 3 euros. El temps màxim d’estacionament permès és de 48 hores i les persones usuàries han de complir una sèrie de normes, com s’explica en un cartell informatiu: no poden fer foc en el recinte, no poden vessar líquids fora dels llocs de buidatge habituals i estan obligades a mantenir l’àrea en perfecte estat de neteja, entre d’altres.

“L’autocaravanisme és un tipus de turisme sostenible. Requereix una infraestructura bàsica que permet la visita d’un gran nombre de persones”, ha dit la regidora de Turisme, María José Gómez. I ha afegit:La llibertat que ofereixen les autocaravanes ha fet que cada cop siguin més les persones que se sumen a aquesta opció a l’hora de viatjar i fer escapades durant tot l’any i aquest nou servei municipal contribuirà a desestacionalitzar la temporada turística”.

Actualment, a més de les 50.000 famílies espanyoles que es calcula que circulen amb autocaravana per l’Estat, hi ha més de 400.000 usuaris/àries provinents d’Europa que venen a visitar el nostre país, o fan ús de les instal·lacions ja que els va de pas en el transcurs fins al seu destí.

Les estadístiques més recents descriuen l’usuari mitjà de l’autocaravana com una persona que en el seu temps de vacances busca l’autonomia, el contacte amb la natura, la comunicació humana, la convivència i els aspectes lúdic i cultural dels pobles pels que passa, així com la seva gastronomia i l’artesania local. Uns atractius que es poden trobar a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Galeria d'Imatges