Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant participa en la campanya “Let’s Clean Up Europe!”

Ha organitzat una acció de neteja de la desembocadura del riu Llastres amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient
L’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant participa en la campanya “Let’s Clean Up Europe!”
Una imatge de l'alumnat fent la separació selectiva dels residus recollits

L’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant s’ha sumat avui divendres 5 de maig a la iniciativa “Let’s Clean Up Europe!”, amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Es tracta d’ una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

En concret, l’institut ha organitzat una acció de neteja de la desembocadura del riu Llastres, en la qual han pres part l’alumnat de 1r d’ESO, una vuitantena de joves, aproximament; el seu professorat i la brigada de Medi Ambient del consistori.

Un cop feta la recollida de deixalles en aquest espai natural, els i les participants han separat els residus de forma selectiva i se n’ha fet el recompte a l’establiment local Fruits Vila, que ha col·laborat amb el pesatge.

En total, s’han recollit 113 kg de residus: 24 kg d’envasos, 13,5 kg de paper i cartró, 5,5 kg de vidre i 71 kg de la fracció de rebuig.

El recompte de residus acumulats ha servit per conscienciar els joves de la quantitat de deixalles que es generen i es llencen al seu entorn i per fer pedagogia sobre la prevenció en la generació de residus.

Les accions de neteja organitzades a Catalunya en el marc de la campanya «Let’s Clean Up Europe!», que enguany se celebra entre el 5 i el 7 de maig, estan coordinades per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). Donen resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals per evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’habitat i el paisatge. Més enllà d’aquest fet, també tenen un alt potencial de sensibilització per a la ciutadania, ja que són una bona oportunitat per visualitzar l’efecte dels comportaments incívics.

Galeria d'Imatges