Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La Bandera Blava 2024 oneja ja a totes les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Aquest divendres 5 de juliol s’ha celebrat l’acte oficial d’hissada d’aquest guardó a la Platja de l’Arenal
La Bandera Blava 2024 oneja ja a totes les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant
Les regidores de l'Ajuntament, amb la Bandera Blava 2024

Aquest divendres 5 de juliol ha tingut lloc la hissada de la Bandera Blava 2024  a totes les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. L’acte oficial s’ha celebrat a la Platja de l’Arenal i ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Assumpció Castellví; i de la regidora de Turisme i Platges, Elidia López, acompanyades per les altres regidores de l’Ajuntament.

Totes les platges del municipi han aconseguit aquest guardó, que reconeix internacionalment la seva qualitat i els seus serveis. En concret, les tres platges de l’Hospitalet de l’Infant (la de l’Arenal, la de la Punta del Riu i la del Torn); i també la platja de l’Almadrava. Es tracta d'un distintiu que atorga anualment el Jurat Internacional de la Foundation for Environmental Education (FEE), en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

El guardó, reconegut a escala internacional que s’atorga en 51 països dels cinc continents, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental i la qualitat de l’aigua de bany.

A Catalunya, aquest 2024 han estat guardonades un total de 95 platges i 23 ports. Entre els ports premiats, es troba novament el port esportiu de l’Hospitalet de l’Infant. L’acte oficial de la hissada de la Bandera Blava al port està previst per al 16 de juliol, a les 19:30 h, en el marc de la celebració de la festivitat de la Verge del Carme, segons ha informat el Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs.

«Aquests reconeixements són el fruit de l’aposta de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per la cura de l’entorn i per uns serveis de qualitat, adreçats tant als veïns com als visitants i turistes», ha afirmat la regidora de Turisme, Elidia López.

Més informació a https://banderaazul.org/

 

Bandera Ecoplayas 2024

Totes les platges del municipi també lluiran aquest estiu també la Bandera Ecoplayas 2024. Les platges de l’Arenal, de la Punta del Riu, del Torn i de l’Almadrava i també la Cala Justell han tornat a rebre enguany la Bandera Ecoplayas, un guardó que concedeix l’Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente (ATEGRUS) amb l’objectiu de distingir les platges que destaquen per la seva política de qualitat mediambiental.

El jurat d’aquests premis avalua una sèrie de criteris objectius en matèria d’equipaments i manteniment, des del punt de vista ambiental, turístic i de sostenibilitat. En el cas de les platges anteriorment guardonades, valora l’evolució en l’últim exercici (manteniment dels aspectes positius i millores efectuades).

 

 

Galeria d'Imatges