Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La Bandera Blava tornarà a onejar aquest estiu a totes les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Les platges de l’Arenal, de la Punta del Riu, del Torn i de l’Almadrava han renovat aquest distintiu que reconeix internacionalment la qualitat i els serveis
La Bandera Blava tornarà a onejar aquest estiu a totes les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant
Imatge de la Platja del Torn

Totes les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han aconseguit el guardó de Bandera Blava 2023, que reconeix internacionalment la qualitat i els serveis. En concret, les tres platges de l’Hospitalet de l’Infant (la de l’Arenal, la de la Punta del Riu i la del Torn); i també la platja de l’Almadrava. Es tracta d'un distintiu que atorga anualment el Jurat Internacional de la Foundation for Environmental Education (FEE), en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional que s’atorga en 47 països dels cinc continents, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE, que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

La qualitat màxima excel·lent a les zones de bany és el resultat de les adequades mesures de gestió d’aquestes zones, del bon funcionament dels sistemes de sanejament i de les mesures de control i inspecció del medi.

A Catalunya, aquest 2023 han estat guardonades un total de 96 platges (dues més que l’any passat) i 24 ports (un més que l’any passat). Entre els ports premiats, es troba novament el port esportiu de l’Hospitalet de l’Infant.

Pel que fa a les platges, 28 corresponen a la demarcació de Girona, 33 a Barcelona, 26 a Tarragona i 9 a les Terres de l’Ebre. I sobre els ports, n’hi ha 10 de la zona de Girona, 7 a la de Barcelona i 7 més a la de Tarragona i Terres de l’Ebre

Galeria d'Imatges