Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La campanya “Fes-la rodar” de 2022 ha deixat un impacte econòmic de gairebé 210.000 euros als negocis locals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

En aquesta quarta convocatòria, l’Ajuntament ha lliurat 751 targetes moneder, amb un import total de 113.190 euros, entre el veïnat, per fomentar el teixit empresarial del municipi

Les targetes moneder que l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha lliurat a la ciutadania aquest últim trimestre de l’any han revertit en un impacte econòmic de gairebé 210.000 euros als negocis locals que es van adherir a la campanya “Fes-la rodar” de 2022. A aquests 55 establiments d’equipament personal i de la llar, de restauració i d’alimentació és on des del 10 d’octubre fins al 25 de novembre, els veïns i veïnes beneficiàries d’aquests ajuts per al foment del teixit empresarial local es van gastar les targetes, amb què el consistori ha subvencionat la compra de béns i serveis de la ciutadania.
De les 751 targetes que es van atorgar a les persones físiques i famílies del municipi que complien els requisits establerts a les bases d’aquests ajuts, 685 (el 91% del total) van ser “Targetes Consum 100% Plus”, per a aquelles llars que superaven els valors de renda fixats. Amb aquestes targetes, que tenien un saldo d’entre 100 i 160 euros, el 50% de l’import de la compra anava a càrrec de la targeta; i l’altre 50%, a càrrec de la persona usuària.

Les altres 66 targetes (el 9% del total) van ser “Targetes Consum 100%”, per a aquelles llars municipals en situació de vulnerabilitat. Amb aquestes targetes, amb un saldo que oscil·lava entre els 150 i els 320 euros, el 100% de la compra anava a càrrec d’aquesta targeta moneder.

La majoria de les compres fetes amb les targetes moneder es van efectuar a establiments d’equipament personal i de la llar (el 83%); i la resta, a establiments de restauració i hoteleria (el 9%) i d’alimentació (el 8%).

La regidora de l’Àrea de Promoció econòmica, María José Gómez, ha valorat positivament aquesta quarta convocatòria de la campanya Fes-la rodar, no només «perquè s’ha multiplicat quasi per 2 la inversió de l’Ajuntament, de 113.190 euros, aproximadament, revertida en una activitat de gairebé 210.000 als establiments adherits; sinó també perquè ha servit per evitar la fuga del consum fora del municipi, per continuar influint en la demanda i per ajudar les famílies i els empresaris i emprenedors locals», segons ha dit.

En vista dels bons resultats d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament preveu obrir l’any vinent una nova convocatòria d’aquests ajuts, amb nous incentius. Per aquest motiu, recorda als veïns i veïnes que ja tenen la targeta moneder que l’han de conservar (en cas de pèrdua, hauran de demanar un duplicat que tindrà un cost de 10 euros) i anima a aquelles persones que no la van sol·licitar que la demanin quan s’obri la nova convocatòria de subvencions, per obtenir-la de manera gratuïta i poder-se’n beneficiar.

Les targetes moneder va ser una de les mesures que l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va posar en marxa l’any 2020, per primera vegada, per reduir l’impacte negatiu de la crisi de la COVID-19 en l’economia local i en l’ocupació.

Galeria d'Imatges