Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La creadora del personatge de Lola Vendetta serà a l’Hospitalet de l’Infant els dies 26 i 27 de novembre

La ponència i el taller d’il·lustració de la famosa il·lustradora Raquel Riba Rossy seran uns dels actes destacats del programa d’actes organitzat al municipi, per celebrar el Dia contra la violència envers les dones
La creadora del personatge de Lola Vendetta serà a l’Hospitalet de l’Infant els dies 26 i 27 de novembre
Cartell dels actes organitzats a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant amb motiu del 25N

Al voltant de la celebració, el proper 25 de novembre, del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, les regidories d’Igualtat i Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han organitzat, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Camp i de l’entitat local Les Violetes, un programa d’activitats per conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’erradicar tot tipus de violència masclista.

Aquest programa començarà el 19 de novembre i finalitzarà el 28 de novembre. Entre els actes que inclou, destaca la ponència «Lola Vendetta i el procés de deconstrucció i d’introducció al feminisme», a càrrec de Raquel Riba Rossy, la creadora d’aquest conegut personatge, caracteritzat per la seva catana i la seva peculiar lluita contra la misogínia i el masclisme. Aquesta xerrada està prevista per al divendres 26 de novembre, a les 19.30 h, a l’Auditori de l’Hospitalet de l’Infant. Prèviament, a les 18 h, aquesta llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i en Il·lustració per l'Escola de la dona signarà i vendrà els seus llibres a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet.

L’endemà, el dissabte 27 de novembre, Raquel Riba també oferirà un taller d’il·lustració. Per participar en aquest taller, previst a les 11 h a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant, caldrà fer inscripció prèvia a través de l’enllaç següent: https://forms.office.com/r/5CUW0i7W1c (la data límit per fer-ho és el 24 de novembre).

Altres propostes destacades

També s’ha programat un taller de violència obstètrica, a a càrrec de la fisioterapeuta Itxaso Galdos, especialista en sòl pèlvic i en la dona, que es podrà fer presencialment el dilluns 22 de novembre, a les 10.30 h, a la Sala Ferrer Malet o seguir en streaming. A la mateixa sala, tindrà lloc la xerrada “Quan la violència masclista mata: conseqüències per a fills, filles i familiars”, que impartirà Dolors Comas d'Argemir, catedràtica d’Antropologia Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV), el dimecres 24 de novembre a les 19 h.

A més d’aquests actes hi haurà dues sessions de conta contes (una el divendres 19 de novembre, a les 18 h, al Teatre Auditori de l’Hosptialet de l’Infant; i l’altra, el divendres 26 de novembre, a les 18.30 h, a l’Auditori de Vandellòs), una sessió de cinema (el dijous 25 de novembre, a les 19 h, al Teatre Auditori), i un espai de trobada entre dones per compartir i fer comunitat en el marc del qual es faran diversos tallers, al Refugi de Remullà. La inscripció a aquest “Espai d’autocura en clau de dona”, organitzat per l’associació Les Violetes, estarà oberta fins al 21 de novembre a https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjfE0GiPhDY5k0EGYKV32NEXbzdU7B7IC5XiPnPQzsRLQBQg/viewform.

Per a més informació, es pot consultar el programa d’actes al web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat

Arxius adjunts

Galeria d'Imatges