Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La darrera campanya «Fes-la rodar» deixa un impacte econòmic de més de 220.000 euros als negocis locals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

D’aquests ajuts de l’Ajuntament per al foment del teixit empresarial del municipi se n’han beneficiat 56 establiments i uns 2.340 veïns i veïnes

Les targetes moneder que l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha lliurat a la ciutadania aquest últim trimestre de l’any han revertit en un impacte econòmic de més de 220.000 euros als negocis locals que es van adherir a segona convocatòria de la campanya “Fes-la rodar” de 2021. A aquests 56 establiments d’equipament personal i de la llar, de restauració i d’alimentació és on des del 25 d’octubre fins al 3 de desembre, els veïns i veïnes beneficiàries d’aquests ajuts per al foment del teixit empresarial local – un total de 2.340 persones, aproximadament- es van poder gastar les targetes, amb què el consistori ha subvencionat la compra de béns i serveis de la ciutadania a aquests negocis.

De les 797 targetes que es van atorgar a les persones físiques i famílies del municipi que complien els requisits establerts a les bases d’aquests ajuts, 747 (el 94% del total) van ser Targetes Consum 100% Plus”, per a aquelles llars que superaven els valors de renda fixats. Amb aquestes targetes, que tenien un saldo d’entre 100 i 160 euros, el 50% de l’import de la compra anava a càrrec de la targeta; i l’altre 50%, a càrrec de la persona usuària.

Les altres 50 targetes (el 6% del total) van ser Targetes Consum 100%”, per a aquelles llars municipals en situació de vulnerabilitat. Amb aquestes targetes, amb un saldo que oscil·lava entre els 150 i els 320 euros, el 100% de la compra anava a càrrec d’aquesta targeta moneder.

La regidora de l’Àrea de Promoció econòmica, María José Gómez, ha valorat molt positivament aquesta segona convocatòria de la campanya Fes-la rodar de 2021, no només «perquè s’ha multiplicat gairebé per 2 la inversió de l’Ajuntament, de 116.900 euros, revertida en una activitat de més de 220.000 als establiments adherits; sinó també perquè ha servit per evitar la fuga del consum fora del municipi, per influir positivament en la demanda i per ajudar les famílies i els empresaris i emprenedors locals en aquests moments difícils», segons ha dit.

En vista de l’èxit de la tercera convocatòria d’aquesta iniciativa (la segona d’enguany) l’Ajuntament preveu obrir l’any vinent una nova convocatòria d’aquests ajuts, a la tardor. Per aquest motiu, recorda als veïns i veïnes que ja tenen la targeta moneder que l’han de conservar (en cas de pèrdua, hauran de demanar un duplicat que tindrà un cost de 10 euros) i anima a aquelles persones que no la van sol·licitar que la demanin quan s’obri la nova convocatòria de subvencions, per obtenir-la de manera gratuïta i poder-se’n beneficiar.

Les targetes moneder va ser una de les mesures que l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va posar en marxa l’any passat, per primera vegada, per reduir l’impacte negatiu de la crisi de la COVID-19 en l’economia local i en l’ocupació.