Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La Festa Major de Vandellòs se celebrarà del 23 al 26 de setembre

Entre la vintena d’actes programats destaca l’espectacle de l’humorista Peyu, l’actuació musical de Lo Pau de Ponts i les propostes infantils
La Festa Major de Vandellòs se celebrarà del 23 al 26 de setembre
Portada del programa d'actes de la Festa Major de Vandellòs de 2021

En honor de Sant Cosme i de Sant Damià, se celebrarà la Festa Major de Vandellòs, del 23 al 26 de setembre. La festa començarà el dijous 23, a les 18.30 h, amb el repic de campanes de l’església i finalitzarà el diumenge 26, després del Gran Castell de Focs, previst a partir de les 21.30 h, aproximadament. Fins aleshores, s’hauran ofert un total de 25 actes gratuïts per a tots els públics, organitzats pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i altres entitats del poble, amb el patrocini i la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Enguany, la persona encarregada de fer el pregó, el dijous a les 19 h al pavelló poliesportiu, serà la veïna Margarita Domènech Margalef. L’Ajuntament l’ha escollit com a pregonera per «reconèixer la seva voluntat i laboriositat continuada per recordar i recuperar els costums ancestrals, les imatges, la iconografia de les situacions i, sobretot, les vivències de les persones del poble que ha mostrat en les seves exposicions, que han servit per promoure i preservar la història local, però sobretot per aprofundir en els trets més identificatius de Vandellòs.», segons ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia.

Entre la vintena de propostes incloses al programa de la festa, destaquen l’espectacle «L’home orquestra» d’en Peyu, l’humorista català conegut per les seves aparicions en ràdio, televisió i teatre; l’actuació musical de Lo Pau de Ponts, el concert de nit i de tarda amb l’orquestra Selvatana, el concert jove de la cantautora Carla Collado i la Nit Jove amb l’actuació del grup Band-idos.

Altres propostes que també cridaran l’atenció de la gent seran la quarta gimcana esportiva organitzada per l’ADF local, «Asclats de Festa»; els espectacles infantils i familiars: «The Tower», de Traüt, companyia d’espectacles; «Les vacances de Madame Roulotte», de la companyia La Bleda; «Trenzadas», de 23 Arts Brothers Proyectos; i «Viatge al món dels contes», de la Companyia Trama SCCL; i la presentació del llibre Un tomb per la història del Centre d’Estudis de la Vall amb la participació de les actrius catalanes Maria Molins, Laura Conejero i Montse Miralles.

Tampoc faltaran alguns dels actes tradicionals, com ara el correfoc infantil i el 31è Gran Correfoc de Nit, a càrrec de les colles de Diables de Vandellòs i de l’Hospitalet de l’Infant; la mostra de balls de gegants i capgrossos (enguany estàtica) i les sardanes (enguany en format de concert i a càrrec de la cobla Cossetània), etc.

En paraules de la presidenta del CCERV, Rosa Saladié, es tracta d’un programa d’actes «semblant al dels altres anys, però afectat per les restriccions sanitàries de la Covid-19». La majoria dels actes, tal com ha remarcat ella, es faran en espais oberts i aforament limitat, a la plaça Drs. Gil-Vernet, al camp de futbol i també al pavelló poliesportiu i «sempre seguint les mesures de seguretat vigents».

Tot això serà possible “gràcies a la col·laboració i la bona voluntat del CCERV i de la resta d’entitats del poble, que s’han esforçat per recuperar la Festa Major de Vandellòs en la mesura del possible i amb les degudes precaucions», ha dit el regidor de Festes, Diego Garcia.

Més informació, al programa d'actes adjunt, aquí a la pàgina web municipal.

Arxius adjunts

Galeria d'Imatges