Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant estudiarà la velocitat amb què circulen els vehicles a diversos punts del municipi

Per mesurar-la, instal·larà un radar amb una funció pedagògica a les vies en què s’han detectat problemes i aplicarà mesures correctores per millorar la seguretat allà on calgui
La Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant estudiarà la velocitat amb què circulen els vehicles a diversos punts del municipi
Imatge del radar que, en primer lloc, s'ha instal·lat a l'avinguda Via Augusta

La Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha començat a fer un estudi sobre la velocitat amb què circulen els vehicles a motor a diversos carrers del municipi. Per obtenir les dades necessàries per dur a terme aquesta avaluació, mesurarà la velocitat en el trànsit urbà amb un panell indicador de velocitat que permet als conductors i conductores visualitzar la velocitat amb què circulen a temps real i que els informa si circulen a la velocitat permesa, mitjançant emoticones.

Aquest tipus d’indicacions visuals (una cara trista o una cara somrient) són fàcilment reconeixibles i són una manera agradable d’advertir al conductor perquè redueixi la velocitat o d’agrair-li que circuli a la velocitat permesa.

El panell té una funció pedagògica únicament, en cap cas és un radar de velocitat que capti les imatges per iniciar un procediment sancionador en matèria de trànsit.

De moment, la Policia Local ha instal·lat aquest radar a l’Avinguda Via Augusta 59 de l’Hospitalet de l’Infant, però el canviarà d’ubicació periòdicament, per poder enregistrar les dades de velocitat en aquells altres carrers on d’ofici o per les queixes o suggeriments que li ha fet arribar el veïnat s’ha detectat un excés de velocitat en el trànsit de vehicles a motor.

Per exemple, en els carrers Estació, París, Llastres i Llapassà de l’Hospitalet de l’Infant.

Amb les dades enregistrades i el seu posterior estudi, podrà valorar la possibilitat d’aplicar mesures correctores per millorar la seguretat viària en aquells punts del municipi on es consideri necessari.