Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La recollida selectiva de residus “porta a porta” s’implantarà en breu a Vandellòs i a diverses zones de l’Hospitalet de l’Infant

Als nuclis de Masriudoms i Masboquera, on ja està en funcionament aquest servei per a la fracció orgànica, es recolliran també els altres tipus de deixalles a les cases del veïnat
La recollida selectiva de residus “porta a porta” s’implantarà en breu a Vandellòs i a diverses zones de l’Hospitalet de l’Infant
Una imatge de la reunió informativa convocada a Vandellòs

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant té previst implantar a partir del 23 de gener el servei de recollida selectiva de residus «porta a porta» (PaP) a Vandellòs i a diversos zones de l’Hospitalet de l’Infant. En concret, a aquelles situades a l’altra banda de l’antiga via del tren, cap amunt: al barri de Sant Roc i a les urbanitzacions Infant, Els Corralets i Vanessa Park. Aquest servei s’ampliarà als nuclis de Masriudoms i Masboquera, on actualment ja s’està recollint amb aquest sistema la fracció orgànica, per poder reciclar els altres tipus de deixalles.

El funcionament del servei serà el següent: entre les 21.30 h i les 22.30 h, els veïns i veïnes hauran de dipositar els residus correctament separats a la porta de casa el dia que toqui la fracció corresponent, segons el calendari establert. Secomsa, l’empresa del Consell Comarcal del Baix Camp que gestiona aquest servei, proporcionarà el material necessari a cada habitatge (cubells multi producte i bosses compostables), i, a més, instal·larà un sistema de ganxos amb sensor a les façanes que serviran per a poder identificar cada padró de brossa i, en un futur, aplicar el pagament per participació.

La recollida d'escombraries 'porta a porta' serà per a aquestes fraccions: orgànica, envasos, paper i cartró i rebuig. No es recollirà mai una bossa que no sigui de la fracció que toca en funció del dia de la setmana, segons el calendari marcat, i sempre es deixarà un avís. L’única fracció que es podrà deixar a la porta de casa cada dia de recollida serà la tèxtil higiènico-sanitari (bolquers i compreses), en una bossa a banda. El vidre, en canvi, s’haurà de continuar dipositant als contenidors instal·lats a la via pública.

La resta de contenidors que hi ha actualment al carrer es trauran. Només es deixaran habilitades unes àrees d’emergència a cadascuna de les zones afectades que estaran disponibles les 24 h, amb contenidors per a les diferents fraccions. Aquestes àrees serviran per dipositar els residus en casos excepcionals, per exemple, si una persona marxa de viatge o quan es produeixi una generació de residus més alta de l’habitual (en cas de celebracions, festes de Nadal, etc.). Durant les dues primeres setmanes d’implantació d’aquest nou model de recollida selectiva, el porta a porta conviurà amb les actuals bateries de contenidors, però després aquests es retiraran de la via pública.

El principal objectiu d’aquesta iniciativa és la millora de les xifres del reciclatge al municipi i la conscienciació i sensibilització de la població per actuar envers l’emergència climàtica, segons ha afirmat el regidor de Medi Ambient, Frederic Escoda. En termes quantitatius, l'objectiu és incrementar el percentatge de recollida selectiva, de manera que el 2030 el 60% del total de deixalles generades a Vandellòs i l’Hospitalet de l’infant es reciclin (actualment, aquest percentatge és el 43%), segons va explicar el dijous 27 d’octubre, una tècnica de Secomsa a la reunió informativa adreçada al veïnat de Vandellòs que va tenir lloc a l’auditori del poble. La reunió informativa per al veïnat afectat de l’Hospitalet de l’Infant va tenir lloc el 7 de novembre i en breu l’Ajuntament i Secomsa convocaran també als veïns i veïnes de Masriudoms i Masboquera per donar-los a conèixer les novetats del sistema de recollida selectiva de residus.

Arxius adjunts

Galeria d'Imatges