Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Les Jornades de la Comunicació tornen a l’Hospitalet de l’Infant aquest mes de maig

En aquesta 8a edició, professionals de prestigi com Núria Ribó, Àlex Arenas, Francesc Mauri i Xarli Diego reflexionaran sobre el periodisme i la complexitat de la tasca comunicativa a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou
Les Jornades de la Comunicació tornen a l’Hospitalet de l’Infant aquest mes de maig
VIII Jornades de la Comunicació

L’Hospitalet de l’Infant acollirà del 9 al 30 de maig la vuitena edició de les Jornades de la Comunicació, organitzades per Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, el Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili i la Regidoria de Comunicació, amb la col·laboració de l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors i de la Televisió de Vandellòs.

Enguany hi haurà quatre conferències a càrrec de professionals de prestigi, que compartiran amb el públic assistent les seves trajectòries i reflexions sobre el món del periodisme i la complexitat de la tasca comunicativa en diferents àmbits. Totes les xerrades, previstes en dilluns, tindran lloc a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou, a les 19 h.

La gerent del Patronat Municipal de Mitjans de Comunicació, Estrella Botello, ha explicat: «Després d’haver d’anul·lar l’edició del 2020, hem recuperat aquesta cita per a celebrar el 34è aniversari de la fundació de Ràdio l’Hospitalet de l’Infant»; i ha afegit: «El veïnat podrà conèixer de primera mà la importància de la tasca comunicativa i  comptar amb el testimoni de  professionals amb un alt grau d’expertesa i experiència».

La conferència inaugural de les VIII Jornades de la Comunicació la farà la periodista Núria Ribó i es titularà «Fer de periodista: tones d'històries i emocions en primera persona». La següent, la del 16 de maig, anirà a càrrec del científic Àlex Arenas, qui reflexionarà sobre l’impacte de la Covid-19 amb la ponència «La física de les epidèmies». El 23 de maig, l’home del temps de TV3 Francesc Mauri, parlarà sobre meteorologia i en concret, sobre «El canvi climàtic: què hi podem fer». Per últim, el 30 de maig serà el torn del periodista Xarli Diego, que farà una retrospectiva sota el títol “50 anys de comunicació”.

 

Sorteig de vals de compra

En aquesta edició, com a novetat, l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors sortejarà vals de compra durant les jornades. Les persones que assisteixin a cada sessió podran participar en el sorteig d’un val de 50 euros per comprar als comerços del municipi. Només hauran omplir una butlleta a l’entrada de la sala on es farà la conferència, i l’endemà, als estudis de la Ràdio, es farà el sorteig.

 

Breu currículum dels ponents

  • Núria Ribó: Llicenciada en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialista en periodisme audiovisual. Va treballar durant gairebé una dècada com a corresponsal de TVE a Nova York i Londres. També ha desenvolupat la seva labor com a periodista en Ràdio Barcelona-Cadena SER, RNE, COMRàdio, RAC-1 i Catalunya Ràdio.
  • Àlex Arenas: Doctor en Física. Catedràtic de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, Càtedra Ciència i Humanisme de la URV i membre del Comitè Científic Assessor de la Covid-19 del Govern de la Generalitat de Catalunya.
  • Francesc Mauri: Meteoròleg. Llicenciat en geografia per la Universitat de Barcelona (UB), és membre del Consell Assessor del Servei Meteorològic de Catalunya i un entusiasta dels fenòmens meteorològics radicals. Actualment, és un dels homes del temps de Televisió de Catalunya.
  • Xarli Diego: Periodista. Locutor de ràdio, presentador de «El Joc del Segle» de TV3 i guionista de televisió. Conegut per ser pioner dels programes musicals a «Caspe Street» de Ràdio Barcelona. Autor del llibre Gràcies per la Música. En l’actualitat, presenta i dirigeix «El Catamarà», un programa musical i amb tocs d’humor que podeu escoltar a moltes emissores de ràdio de proximitat, entre aquestes a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant.

 

Arxius adjunts