Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Més de 5.000 persones visiten el Pessebre dels Estels

L’Associació Masia de Castelló agraeix l’excel·lent resposta dels visitants, participants i col·laboradors que incentiven a seguir endavant aquest projecte, que enguany ha complert 25 anys d’història
Més de 5.000 persones visiten el Pessebre dels Estels
Fotografia de grup de tots els voluntaris i voluntàries que fan possible el Pessebre, feta per Jordi Santacana

La 25a edició del Pessebre dels Estels, organitzat per l’Associació Masia de Castelló, ha tornat a ser un èxit de participació. Al llarg dels 4 dies de representacions un total de 5.000 persones han visitat les més de 40 escenes bíbliques i d’antics oficis que han donat vida, de nou, al poble de Castelló.

Una excel·lent resposta, tot i el mal temps del primer cap de setmana, que incentiven a seguir endavant amb l’activitat lúdica més antiga de entitat, que enguany ha complert 25 anys d’història.

Des de l'Associació Masia de Castelló es vol agrair la implicació de les més de 300 persones, entre figurants i voluntàries/àries, que han fet possible les representacions, així com els més de 5.000 visitants que contribueixen a mantenir aquest projecte. En aquest sentit, el president de l’Associació, Santi Nomen, ha remarcat la importància del Pessebre dels Estels perquè “ens ajuda a restaurar, a fer poble, a fer cultura popular i a fer-nos grans”.

Nomen, que s’ha mostrat molt satisfet per la gran resposta rebuda, ha afegit: “Hem pogut veure com la força d’un poble funciona i l'empenta que tenim d’aquests 25 anys ens ha de permetre tirar endavant els principals objectius de l’entitat com són la restauració del poble, la legalització, el projecte del rural hub, l’edició d’un llibre i seguir fent activitats”.

Ampliar l’estructura de l’entitat, el repte

Un dels reptes de l'Associació per a l’any vinent és trobar més gent que vulgui participar en aquest projecte i guanyar més estructura i base per a l’entitat. De fet, els 2 anys de pandèmia de la COVID-19 han accelerat un canvi generacional que requereix de nous voluntaris\àries i participants. Així, els últims temps, unes 70 persones (moltes d’elles hi participaven des de la primera edició) han anat donant pas a participants més joves que agafen el relleu i els seus coneixements.

En concret, Santi Nomen ha destacat que “aquest any hem estat treballant per millorar les escenes del pessebre (posant teulades en algunes d’elles) i fent el recorregut més accessible. L’any vinent, però, volem aconseguir més persones que formin part del pessebre, ja sigui com a figurants o col·laboradors, volem créixer com a entitat”.

Es consolida el recorregut únic i les dates pre-Nadal

Una de les novetats de l’edició anterior, posada en marxa arran de la pandèmia, va ser la creació d’un recorregut únic, per grups i amb entrades per franges horàries. Un sistema que va funcionar molt bé i que aquest any s’ha consolidat, així com la celebració del pessebre abans de les dates nadalenques (recordem que el Pessebre dels Estels ha tingut lloc els dies 10, 11, 17 i 18 de desembre). També es vol mantenir una de les novetats d'aquesta edició: el canvi en el sentit del recorregut, iniciant-lo pels corrals de dalt i finalitzant a la pastera de l’entrada. Una modificació que ha permès oferir una millor acollida als visitants.

El Pessebre dels Estels amb La Marató de Tv3

Per altra banda, cal destacar que coincidint amb La Marató de Tv3, s’ha organitzat el sorteig d’una panera de productes de km 0, procedents de la Fira de Nadal. Amb la venda de números entre els visitants del Pessebre dels Estels s’han aconseguit recaptar 736 euros. L'Associació posarà la resta per poder col·laborar i fer un donatiu total de 1.000 €.

Agraïment

Finalment, des de l’organització del Pessebre dels Estels també es vol donar gràcies a tots els col·lectius que han fet possible portar a terme l’esdeveniment més important de Castelló des de fa 25 anys, des dels patrocinadors (Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, ANAV i Diputació de Tarragona), així com les empreses i entitats col·laboradores, que són moltes, i els mitjans de comunicació que també s’han fet ressò del Pessebre.

Galeria d'Imatges