Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Mig miler de persones participen en la 10a edició de la Vandekames de Vandellòs

Javier Heras i Nuria Florencio van ser els guanyadors de la cursa vermella, en la categoria masculina i femenina, respectivament
Mig miler de persones participen en la 10a edició de la Vandekames de Vandellòs
Imatge de la sortida de Martí Miró

Unes 500 persones van prendre part en la 10a edició de la cursa de muntanya Vandekames, que es va celebrar ahir diumenge, 19 de novembre, a Vandellòs. Unes 430 es van inscriure en un dels tres circuits organitzats pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i pel Club Centre Excursionista Serres del Mestral amb la col·laboració l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant; i una seixantena, a les curses infantils.

El guanyador de la cursa vermella, la més exigent, de 18 km i un desnivell positiu de 950 m, puntuable per al Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona (CCTGN), va ser Javier Heras, del Centre Excursionista Serres del Mestral, amb un temps d’ 01:38:19. Cristian Llamas, del Trail Running Zaragoza va quedar segon amb un temps d’01:38:35; i Israel Mercadé Oró, del club Pandastim, tercer, amb un temps d’01:45:02.

En la categoria femenina, la guanyadora va ser Nuria Florencio, de l’Escola d’Atletisme de Mont-roig del Camp, amb un temps de 02:05:18; seguida per Laura Sanvisens, del CE Trail Tarraco, amb un temps de 02:07:31; i per Margarita Mateu, del CE Trail Tarraco, amb un temps de 02:09:25.

Els vencedors locals van ser Adrià Valle, en la categoria masculina, amb un temps d’01:55:13; i Maria Barceló, en la categoria femenina, amb un temps de 02:30:05.

El primer a finalitzar la cursa blava, d’11 km, amb un desnivell positiu de 650 m, va ser Víctor Porto, de Vigo, amb un temps de 01:07:41; i la primera, Júlia Rius, del CE Trencacims, amb un temps de 01:15:45.

Els premis locals se’ls van endur Carlos Vernet, en la categoria masculina, amb un temps d’01:25:18; i Andrea Tamayo, en la categoria femenina, amb un temps de 01:46:00.

La caminada groga, de 7 km amb desnivell positiu de 200 m, per a tots els públics, no tenia caràcter competitiu.

Totes les curses i caminades van començar a disputar-se a partir de les 9 h, a la Plaça Drs. Gil Vernet de Vandellòs. El punt d’arribada va ser la zona esportiva de Vandellòs, on es va servir la tradicional fideuà als i les participants. Tots els participants van rebre, a més, com a obsequi, una samarreta commemorativa d’aquest esdeveniment esportiu que ha crescut i ha evolucionat en el temps.

L’organització ha fet una valoració molt positiva de la 10a edició de la Vandekames: «Atenent com anaven les inscripcions a les curses de la província d'aquest format, no pensàvem que a Vandekames vinguesin més de 430 persones a fer els recorreguts roig, blau i groc i molt menys més de 60 infants a fer el recorregut verd, la Vandekids. La nova data de celebració de la cursa també ha funcionat bé», han explicat.

Enguany, a causa de les altes temperatures i el risc d’incendi, la Vandekames no es va poder celebrar a l’agost, com és habitual, i l’organització la va ajornar fins al 19 de novembre.

A www.vandekames.cat podeu consultar totes les classificacions.Galeria d'Imatges