Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Obertes les convocatòries de les subvencions de l’àrea de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Fins al 30 de juny es poden demanar els ajuts per a inversions empresarials d'alt impacte i per a projectes innovadors i noves activitats estratègiques; i fins al 30 de setembre, les destinades a la millora de la competitivitat del comerç i de l'eix comercial, la contractació de persones aturades, el foment de l’autoempresa, la recuperació i comercialització del producte agrari, la defensa del productor agrari envers l'amenaça del porc senglar i l’eficiència energètica i autoconsum
Obertes les convocatòries de les subvencions de l’àrea de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant
Una imatge aèria dels polígons industrials Les Tàpies I i II

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obert les convocatòries de les subvencions que atorga i que són gestionades per l’empresa municipal de promoció econòmica (IDETSA). A la pàgina web www.idetsa.cat/ajuts-i-subvencions/ es poden consultar les bases reguladores de cadascuna de les línies de subvencions:

- Per a inversions empresarials d'alt impacte (se subvencionen els projectes amb una inversió mínima de 40.000 € que generin riquesa i ocupació estable i de qualitat al municipi). Es pot optar a un import màxim de 35.000 €.

- Per a la implantació de projectes innovadors i noves activitats estratègiques al municipi, que ajudin a la diversificació econòmica, que fomentin la implantació de nous sistemes i que impulsin la competitivitat empresarial. L’import màxim que es pot obtenir és de 12.000 €.

- Per a la millora de la competitivitat del comerç i de l'eix comercial, que inclou diferents incentius per promoure l'activitat comercial al nostre municipi. La quantia màxima d’aquesta subvenció pot arribar als 3.500 €.

- Per a la contractació de persones aturades del municipi, amb l'objectiu de reduir les actuals taxes d'atur. Es poden aconseguir 6.000 € com a màxim.

- Per al foment de l'autoempresa, per impulsar l'emprenedoria i la creació de noves activitats econòmiques. En funció del tipus d'empresa i de si aquesta té local afecte o no, els imports màxims d’aquesta línia de subvencions van des dels 2.000 € fins als 4.000 €.

- Per a la recuperació i comercialització del producte agrari, per al manteniment del sector agrari del municipi amb ajuts per potenciar l'explotació, la transformació i la comercialització del producte local, així com la recuperació del territori per a noves explotacions agràries. En el cas que el 100% de la renda del sol·licitant procedeixi de rendiments del sector agrari l'import màxim és de 2.700 €. Per la resta de beneficiaris, la quantia màxima és de 1.700 €.

- Per a la defensa del productor agrari envers l'amenaça del porc senglar, per a la conservació i el manteniment del sector agrari. Es pot optar a 1.800 € com a màxim.

- Per a l’eficiència energètica i autoconsum, per a inversions que incloguin mesures correctores en estalvi energètic i d'eficiència energètica i d'autoconsum, mediambientalment respectuoses. En cas d’implantació de mesures d'eficiència energètica, l'import màxim és de 2.500 €; i en cas d’instal·lació d'autoconsum energètic és de 2.500 € (per a consum individual) i de 4.500 € (per a consum compartit).

El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà el 30 de juny, en el cas de les subvencions per a inversions empresarials d'alt impacte i per a projectes innovadors i noves activitats estratègiques. L’Ajuntament té previst obrir una segona convocatòria d’aquests ajuts el segon semestre de 2024.

La resta de subvencions es podran demanar fins al 30 de setembre.

Les sol·licituds es poden presentar a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant o, en el cas de persones físiques, presencialment a les oficines municipals d'atenció ciutadana (OMAC).

Per atendre les empreses que vulguin optar a algunes de les subvencions i acompanyar-les en els seus projectes d'inversió, el consistori posa a la seva disposició l'Oficina d'Assistència a les Empreses, ubicada a la seu d’IDETSA (a l’avinguda Via Augusta 2 de l’Hospitalet de l’Infant).


Els diners destinats

L’Ajuntament ha destinat fins al moment una partida pressupostària de 95.700 € a totes aquestes subvencions, però té previst ampliar-la en breu amb una part dels diners rebuts del Fons de Transició Nuclear (134.418,60 €), per impulsar projectes de transició energètica, promoció econòmica i generació de llocs de treball. En concret, amb aquests diners té previst incrementar les partides pressupostàries destinades a les subvencions per a:

- inversions empresarials d'alt impacte

- projectes innovadors i noves activitats estratègiques

- recuperació i comercialització del producte agrari