Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Quasi un centenar d’establiments de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’han adherit ja a la campanya «Treu pit!» de l’Ajuntament

El consistori ha renovat enguany la imatge d’aquesta iniciativa pro lactància materna amb l’edició d’uns cartells que inclouen fotografies de mares alletant a diferents punts del municipi
Quasi un centenar d’establiments de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’han adherit ja a la campanya «Treu pit!» de l’Ajuntament
Algunes de les mares que han protagonitzat la campanya d'enguany

Un total de 90 establiments comercials i de restauració de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’han sumat fins al moment a la campanya de sensibilització de la lactància materna «Treu pit!» que va posar en marxa la Regidoria de Salut de l’Ajuntament l’any 2018.

Enguany, l’Ajuntament ha volgut donar un impuls a aquesta iniciativa, en el marc de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, que s’ha celebrat entre l’1 i el 7 d’agost. Amb aquest objectiu, ha renovat la imatge de la campanya, amb l’edició d’uns cartells amb el lema «El millor espai per alletar és on tu vulguis!!», que inclouen imatges de mares alletant als seus fills a diferents punts del municipi. El reportatge fotogràfic ha anat a càrrec d’Álvaro Sanz, un reconegut fotògraf, realitzador i director que és veí de l’Hospitalet de l’Infant; i ha estat subvencionat en part pel Pacto de Estado contra la Violencia de Género.

Aquests cartells s’han penjat a diversos equipaments públics i s’han repartit entre els establiments comercials i de restauració del municipi que s’han animat a col·laborar amb aquesta iniciativa, reservant un espai als seus locals per facilitar a les mares que puguin alimentar o consolar els seus nadons tranquil·lament.

«L’objectiu de l’Ajuntament és naturalitzar l’alletament matern i conscienciar la ciutadania sobre els beneficis de la lactància materna», ha dit la regidora de Salut, Lupe Capella.

La regidora ha donat les gràcies a les 12 mares que han protagonitzat el reportatge fotogràfic i que formen part del Grup de suport a l’alletament matern, coordinat per la llevadora Belén Lavilla i la psicòloga Bàrbara Mas; i també ha agraït la tasca del personal sanitari de l’Àrea Bàsica de Salut Vandellòs-Hospitalet.

Galeria d'Imatges