Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

S’han iniciat les obres de construcció de la residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant

Els treballs, que tenen un pressupost de més de 3,4 milions d’euros, duraran un any i mig, aproximadament, segons es preveu
S’han iniciat les obres de construcció de la residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant
Una imatge de les obres

Aquesta setmana han començat les obres de construcció de la residència per a la gent gran i condicionament de l’entorn a l’Hospitalet de l’Infant. L’Ajuntament va adjudicar aquests treballs a l’empresa Gestión Ingenieria y Construcción de la Costa Dorada S.A, per un import de més de 3,4 milions euros i un termini d’execució de 17 mesos.

L’objectiu d’aquest projecte, redactat per l’arquitecte Santiago Vives Sanfeliu, és la construcció d’un nou equipament públic municipal per acollir una residència per a gent gran de 40 places, a l’avinguda de Ramon Berenguer IV, número 5, del nucli urbà de l’Hospitalet de l’Infant. «Un servei molt necessari per a la societat del futur, que estarà ubicat al centre del poble, al costat del centre de dia i el Casal d’Avis, del CAP i de la Casa de la Vila», ha dit l’alcalde, Alfons Garcia.

El que es preveu és un edifici de planta rectangular amb planta baixa i dues plantes pis, que doni resposta al programa d’usos i necessitats establert per l’ Ajuntament, d’acord amb les indicacions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i del de la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut, de la Generalitat de Catalunya.

El nou equipament disposarà d’una superfície construïda total d’uns 1.750 m2. A la planta baixa s’emplaçaran la majoria dels serveis comuns de l’edifici, que es correspon amb la part més pública de l’equipament, amb les dependències d’administració i gerència, els serveis, les dependències dels treballadors/es i la cuina amb els seus magatzems. A les dues plantes pis serà on s’ubicaran les habitacions, amb 20 llits per planta distribuïts en 8 dormitoris dobles i 4 individuals, i altres serveis complementaris. Cada habitació tindrà el seu propi lavabo. A la façana sud de l’edifici es planteja una gran terrassa correguda sobre la qual obren les habitacions i que en planta baixa constitueix un porxo.

L’edifici projectat es considera molt eficient pel que fa al consum d’energia i l’emissió de diòxid de carboni a l’atmosfera, ja que obté una Qualificació Energètica CLASSE A, que és la màxima qualificació possible.

Per raó de l’ús i les característiques dels treballs previstos, el projecte es va trametre a les administracions i organismes afectats per les seves competències sectorials, perquè poguessin exposar les indicacions que consideressin oportunes. En concret, al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya (Prevenció d’Incendis), al Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, a la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat i als departaments municipals implicats.



Galeria d'Imatges